Νέα μέτρα – Υποχρεωτικό rapid test και για την επιστροφη από νησιά – Αυξημένο testing στα πληρώματα

Την αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν για μετακινήσεις προς αλλά και από τα νησιά εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως και τη λειτουργία των γηπέδων μόνο με εμβολιασμένους.

Επιβίβαση σε πλοίο από νησί των Κυκλάδων
Επιβίβαση σε πλοίο από νησί των Κυκλάδων EUROKINISSI

Τα αυξημένα κρούσματα και η διασπορά του κορονοϊού ειδικά στις νησιωτικές περιοχές προβληματίζουν τους επιστήμονες με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε μία ακόμη μαραθώνια συνεδρίαση να αποφασίζει την εισήγηση για υποχρεωτικό rapid test και για τους ταξιδευτές από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εισήγηση της επιτροπής σχετικά με νέα μέτρα, αποτελεί και η επιστροφή στα γήπεδα μόνο των εμβολιασμένων πολιτών και με πληρότητα 80%.

Να επισημάνουμε ότι το σημερινό συμβάν με το πλοίο από την Ίο με τα αρκετά κρούσματα σε νεαρά άτομα, θορύβησε έντονα τις υγειονομικές αρχές και γι’ αυτό η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγείται τον έλεγχο και των επιβατών όταν επιστρέφουν από τα νησία είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, ενώ μέχρι σήμερα η υποχρέωση αφορούσε σε όσους μετακινούνταν μόνο από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Βέβαια οι επιστήμονες διαπιστώνουν σημαντικό πρόβλημα στο πως θα εφαρμοστεί αυτό καθώς θα απαιτηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε δεκάδες νησιά όπου δεν μπορεί να γίνει ο σχετικός έλεγχος σε κάποιο ιδιωτικό η δημόσιο διαγνωστικό.

Ακόμη η επιτροπή θα εισηγηθεί να εξετάζονται πιο συχνά τα μέλη των πληρωμάτων σε πλοία και αεροπλάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς