Τελευταία Νέα

Η Μαρίκα Μαυράκη – Τσιμπιδάκη από τη Σητεία πλέκει τις νάυλον σακούλες αντί για να… ρυπαίνουν!

Λίγο ως πολύ έχουμε συνηθίσει να εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει, είναι εμείς οι ίδιοι να συμβάλλουμε έμπρακτα κάθε μέρα του χρόνου στην προστασία του.

Η Μαρίκα Μαυράκη – Τσιμπιδάκη από τη Σητεία Λασιθίου Κρήτης,μας συστήνει έναν τρόπο για να αξιοποιήσουμε τις νάυλον σακούλες, μετατρέποντάς τις σε χαλάκι ή ό,τι άλλο βάζει ο νους. Με την εμφάνιση των νάυλον σακούλων στην Κρήτη, σε πολλές περιοχές αναπτύχθηκε αυτή η τεχνική.

Έχει τύχει ξανά να δείτε να πλέκουν με νήμα από νάυλον; Μάλλον όχι, κι όμως είναι εύκολο, θέληση να υπάρχει και οι νάυλον σακούλες είναι άφθονες, όμως αντί να ρυπαίνουν και να σκοτώνουν θαλάσσιες χελώνες, πτηνά και όχι μόνο, μπορούν να μεταμορφωθούν σε χρήσιμα, καθημερινά αντικείμενα, όπως σε αδιάβροχα χαλάκια μπάνιου.

Όρεξη και διάθεση να υπάρχει και με αυτό τον τρόπο μπορεί να μπει χρώμα σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού, ακόμα και σε κορνίζα, κομοδίνο, ενώ με λίγη φαντασία, μπορείς να φτιάξεις καπέλο και τσάντα θαλάσσης, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κοσμήματα και είδη διακόσμησης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώθηκε δρόμος Βάτος – Κισσού Κάμπος στον δήμο Αγίου Βασιλείου μειώνοντας την απόσταση κατά 2 χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε ένα έργο που αλλάζει τον οδικό χάρτη περιοχής του Δ. Αγίου Βασιλείου Ολοκληρώθηκαν οι …

Ρέθυμνο – Αμετανόητος και στην δικαστική αίθουσα ο ιερέας – Απείλησε την έδρα με μηνύσεις αλλά κρίθηκε ένοχος

“Το δικαστήριο δεν φοβάται” ανέφερε στην αγόρευση η Εισαγγελέας Ένοχο για τις κατηγορίες που του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize