Τελευταία Νέα

Μυλοπόταμος – “Διαχρονική αδιαφορία για τις Μαργαρίτες από την διαχρονική δημοτική Αρχή”

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από  ΟΜ δήμου Μυλοποτάμου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Στη συνάντηση, που έγινε στις Μαργαρίτεςμε πρωτοβουλία του επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπακωνσταντή, στην οποία συμμετείχαν 6 εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  και κάτοικοι της κοινότητας  Μαργαριτών αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

& ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μεγάλα & χρόνια τα προβλήματα,
εθελοτυφλούν οι εκλεγμένοι αρμόδιοι :

  1. ΝΕΡΟ  ύδρευση.Συζητήθηκε η πρόσφατηΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣτων Μαργαριτών και των όμορων οικισμών  για 5 και πλέον ημέρες λόγω καταστροφικής βλάβης στην εγκατάσταση άντλησης. Το γεγονός αυτονόητα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πολλά προβλήματα στους κατοίκους, στους επαγγελματίες των τουριστικών επιχειρήσεων, στους κτηνοτρόφουςκ.λπ.Όπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση, ο δήμος δεν κάνει τακτική προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού γιατί όπως είπε ο Πρόεδρος λόγω του μεγάλου βάθους της εγκατάστασης αυτό θα κόστιζε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Επί πλέον συζητήθηκε το γεγονός με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε οικισμούς του δήμου που πιθανότατα οφείλεται στην μη επιμελημένη και τακτική χλωρίωση όπως κι άλλες φορές έχει καταγγελθεί. Συγχρόνως είναι άγνωστο πόσο τακτικά γίνονται μετρήσεις (δεν υπάρχει ενημέρωση στο siteτου δήμου).

  1. Γενικότερα η διαχείριση των νερών στο δήμο Μυλοποτάμου, γίνεται με προχειρότητα και πλήρη αδιαφάνεια, ενώ οι υπεύθυνοι απαξιούν να δώσουν οποιαδήποτε ενημέρωση στους δημότες. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση της διακοπής της υδροδότησης των Μαργαριτών, είναι ένα ερώτημα γιατί δεν έχει προβλεφθεί εφεδρική λύση από τη νέα γεώτρηση (στην περιοχή του «Τριπόδου»).  Οι κάτοικοι περιμένουν τις απαντήσεις που δικαιούνται. Ας σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος από το δήμο δεν προσήλθε στη συζήτηση, ενώ είχε ενημερωθεί ότι το νερό θα ήταν στα βασικά θέματα της.
  2. ΔΙΚΤΥΟ και νερό άρδευσης δεν υπάρχει, αν και ο σημερινός πρόεδρος με την ίδια βέβαια δημοτική Αρχή, υπόσχονται κάθε τόσο την τακτοποίηση αυτού του ζωτικού θέματος για τις Μαργαρίτες.

Το υπόσχονται και φυσικά πάντα το ξεχνούν. Όμως, το έργο αυτό θα έδινε σημαντική ώθηση στις τοπικές καλλιέργειες που τώρα έχουν περιορισθεί λόγω κόστος του νερού που κατ’ ανάγκη γίνεται χρήση του ακριβού πόσιμου νερού.

Ενώ συγχρόνως αυτό το έργο, θα εξασφάλιζε και την πρόληψη πυρκαγιών, αφού θα μπορούσε να εγκατασταθούν οι απαραίτητοι πυροσβεστικοί κρουνοί που σήμερα είναι ανύπαρκτοι.

 

  1. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις Μαργαρίτες
    (το χωριό και οι δρόμοι είναι ένα άναρχο πάρκινγκ).

Το μέγα αυτό πρόβλημα προκαλεί μόνιμο κυκλοφοριακό κομφούζιο και συνεχίζει να βασανίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους και επισκέπτες και να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική κίνηση. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν επαρκείς χώροι στάθμευσης που μένουν αναξιοποίητοι.Αυτό που ΛΕΙΠΕΙ είναι η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ.

  1. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ :

ΕΡΓΟ 600.000 ευρώ, χωρίς καν μια στοιχειώδη μελέτη από το δήμο !!

Εκτελείται επιτέλους (έστω με τη ρουσφετολογική λογική της επί τετραετίες δημοτικής Αρχής), ο περιφερειακός δρόμος, που είναι αίτημα των Μαργαριτσανών εδώ και 40 χρόνια, προκειμένου να αποφορτισθεί το χωριό (από την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων κλπ.), αλλά και σαν έργο αναβάθμισης της περιοχής.

Όμως η προχειρότητα, η άδικη αντιμετώπιση των ιδιοκτητών των χωραφιών που πρέπει να προσφερθούν, αλλά κυρίωςη έλλειψη στοιχειώδους έστω τεχνικής μελέτης για το έργο,αποτελούν τροχοπέδη για την εκτέλεσή του. Γνωστό βέβαια πως ο συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, πρωτοτυπεί πάντα να διαθέτει χιλιάδες ευρώ σε έργα χωρίς Τεχνική Μελέτη! Και η Τοπική Κοινότητα (ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο), θα πρέπει να απαιτήσει την εκπόνηση μελέτης, έστω και τώρα που εξελίσσεται το έργο. (Αυτό συνέστησε στον Πρόεδρο ο επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπακωνσταντής).

  1. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ :μελέτη, σχεδιασμός και εφαρμογή όσων από τους κανονισμούς προβλέπονται δεν υπάρχουν. Η πυκνή βλάστηση και το ανάγλυφο του εδάφους δεν επιτρέπουν άλλη καθυστέρηση για τη λήψη των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων  ο δήμος πρέπει να κινηθεί άμεσα πριν είναι πολύ αργά….
  2. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ : οι Μαργαρίτεςόπως και όλοι σχεδόν οι οικισμοί, δεν καθαρίζονται από συνεργεία του Δήμου. Όμως και η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι προβληματική και ανεπαρκής (λίγες αποκομιδές, άγνωστες μη τακτικές οι μέρες και οι ώρες).
  3. ΕΡΓΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ στον ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΓΚΑ

Τρία (3) και πλέον έτη η δημοτική Αρχή κοροϊδεύει τους κατοίκους του όμορφου χωριού «Λαγκά», της Κοινότητας Μαργαριτών. Αυτό κατάγγειλαν εκπρόσωποι του χωριού που συμμετείχαν στη συνάντηση στις Μαργαρίτες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάς με πολύ τρέξιμο και επιμονή, ζήτησε και εξασφάλισε (το 2018), κονδύλι 215.000 ευρώ για την αναβάθμιση σημαντικού περιφερειακού δρόμου.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε με σημαντική έκπτωση περίπου 50%. Στη συνέχεια όμως ακυρώθηκε το έργο, γιατί ο δήμος … ξέχασε να ζητήσει την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία δεν ενέκρινε την εκτέλεση του έργου.

Οι Λαγκιανοί με το Σύλλογο τους να πρωτοστατεί, πρότειναν άλλο παρεμφερές έργο για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης, αρνούμενοι την πρόταση του δήμου για  ασφαλτόστρωση των δρόμων μέσα στο χωριό, που θα ήταν προφανής σπατάλη (αφού η υπάρχουσα άσφαλτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση), αλλά και πολύ μικρότερο έργο σε σχέση με τη χρηματοδότηση. Ακολούθησε πλήρης αδράνεια από το δήμο, χωρίς να υπάρχει καν ενημέρωση για το «που βρίσκονται τα χρήματα» και ποια η τύχη τους. Ενώ προφορικά η μόνη «ενημέρωση» της δημοτικής Αρχής ήταν «Ξεχάστε τα αυτά χρήματα», (αναφορικά στο υπόλοιπο της χρηματοδότησης μετά την έκπτωση της ακυρωμένης δημοπράτησης).

Προτάθηκε η σύσταση Επιτροπής με τον Πρόεδρο να κάνει κάθε ενέργεια (επισκέψεις στο δήμο, στην Αντιπεριφέρεια κ.α.), για να ενημερωθούν οι κάτοικοι, αλλά φυσικά και για να μην χαθεί η αξιοποίηση της χρηματοδότησης. Ας σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην Επιτροπή που τελικώς συστήθηκε.”

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

(ΟΜ) δήμου Μυλοποτάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.