Τελευταία Νέα

Μπραντ Πιτ – Υποστηρίζει ότι πάσχει από “προσωπαγνωσία” – Τι είναι αυτή η σπάνια πάθηση

Ο διάσημος ηθοποιός υποστηρίζει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία και ανησυχεί ότι η πάθηση αυτή έχει κάνει πολλούς να τον θεωρούν απόμακρο.

Μια σπάνια πάθηση που λέγεται “προσωπαγνωσία” υποστηρίζει ο Μπραντ Πιτ ότι έχει. Την εκτίμησή του την γνωστοποίησε σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επισήμως διάγνωση.

Ο διάσημος ηθοποιός ανέφερε ότι δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πρόσωπα και ανησυχεί ότι η διαταραχή του έχει οδηγήσει πολλούς να τον θεωρούν απόμακρο. “Κανείς δεν με πιστεύει! Θέλω να γνωρίσω κάποιον άλλον με αυτή την πάθηση”, είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιτ αναφέρει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, καθώς το ίδιο είχε υποστηρίξει και στο Esquire το 2013.

Τι είναι η προσωπαγνωσία

Προσωπαγνωσία (πρόσωπο + αγνωσία) ή αλλιώς “τύφλωση του προσώπου” αποτελεί διαταραχή του εγκεφάλου κατά την οποία παρατηρείται αδυναμία αναγνώρισης προσώπων. Διακρίνονται δύο τύποι προσωπαγνωσίας, η επίκτητη και η συγγενής (αναπτυξιακή).

Η επίκτητη προσωπαγνωσία είναι αποτέλεσμα βλάβης στον ινιακό-κροταφικό λοβό και συναντάται πιο συχνά στους ενήλικες. Στη συγγενή προσωπαγνωσία, ο ασθενής δεν αναπτύσσει επαρκώς την ικανότητα να αναγνωρίζει πρόσωπα. Αρχικά ο όρος αναφερόταν σε περιπτώσεις έπειτα από οξεία εγκεφαλική βλάβη. Παρόλα αυτά, η συγγενής ή η αναπτυξιακή μορφή της διαταραχής, μπορεί να επηρεάσει το 2,5% του πληθυσμού.

Η περιοχή του εγκεφάλου η οποία συνδέεται με τη διαταραχή της προσωπαγνωσίας είναι η ατρακτοειδής έλικα η οποία σχετίζεται με την οπτική επεξεργασία των αντικειμένων. Δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.