Τελευταία Νέα

Μπαράζ νέων κρουσμάτων στα σχολεία για δεύτερη ημέρα

Περισσότερα από 9.700 είναι τα κρούσματα που καταγράφονται από τα self test σε μαθητές και καθηγητές κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, αριθμός που ανεβάζει τις συνολικές μολύνσεις σε πάνω από 25.000 μετά το πρώτο κουδούνι. Η κυβέρνηση, βέβαια, δεν άργησε να… ανακαλύψει το νέο αφήγημα πανηγυρίζοντας για την έκρηξη κρουσμάτων και υποσχόμενη προσλήψεις.

Τον αριθμό των νέων κρουσμάτων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι από τα περίπου 10.000 νέα κρούσματα, περισσότερα από 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς.

Επόμενο κρίσιμο ορόσημο θα είναι η Πέμπτη, η μέρα κατά την οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να πραγματοποιήσουν το τρίτο self test ώστε να υπάρξει ακόμη πιο αναλυτική καταγραφή για τη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Το νέο κυβερνητικό αφήγημα

Παρά το τεράστιο μπάχαλο στην εκπαίδευση η κυβέρνηση δεν άργησε να βρει το νέο αφήγημα, με μπαράζ δηλώσεων κορυφαίων στελεχών, τα οποία από χθες πανηγυρίζουν υποστηρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι εάν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία δεν θα είχαν εντοπιστεί αυτά τα κρούσματα.

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο Θάνος Πλεύρης και σήμερα, ενώ από χθες η υπουργός Παιδείας είχε υπερασπιστεί την κυβερνητική επιλογή σημειώνοντας «τ σχολεία άνοιξαν με περισσότερα τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τα αυστηρότερα πρωτόκολλα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών».

«Η κάθε απόφαση που παίρνουμε ζυγίζεται πολύ» πρόσθεσε θέλοντας να απαντήσει στις εκκλήσεις να δοθεί αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες.

Έχοντας πάντα τον «κανόνα» της επιδημιολογικής επιτήρησης σε πρώτο πλάνο η υπουργός ενημέρωσε πως εντοπίστηκαν 15.500 εν δυνάμει κρούσματα υπερασπιζόμενη το άνοιγμα και λέγοντας «αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, δεν θα είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα».

Και υποσχέσεις για προσλήψεις

Ο πανικός της κυβέρνησης μπροστά τη νέα πρόκληση έγινε εμφανής όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αρρυθμίες» τα μεγάλα κενά υποστηρίζοντας ότι θα καλυφθούν με 850 νέες προσλήψεις και με… αναδιάταξη του δυναμικού μέσα στις ίδιες τις μονάδες με βάσει το πρόγραμμα και το σχέδιο, που θα έχουν οι διευθύνσεις.

Λίγο αργότερα το «πλάνο» άλλαξε αλλά ακόμα και τώρα η δυναμική της πανδημίας δεν μπορεί να εφησυχάσει κανέναν.

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό πως «σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας» και για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, προχωρά άμεσα «σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.