Μουσείο Botero – Περιηγηθείτε διαδικτυακά στο διάσημο μουσείο της Κολομβίας

Το μουσείο φιλοξενεί μία συλλογή 208 έργων τέχνης του Φερνάντο Μποτερό και άλλων διεθνών καλλιτεχνών

Το μουσείο Μποτέρο, που βρίσκεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ανοίγει τις πόρτες του για μία ψηφιακή περιήγηση του κοινού στους χώρους του. Μέσω της Google Arts & Culture, δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να το επισκεφτούν, να θαυμάσουν ολόκληρη τη συλλογή με τα έργα τέχνης του μουσείου.

Στο μουσείο Μποτέρο φιλοξενούνται  208 έργα τέχνης, όλα όσα δώρισε ο Φερνάντο Μποτέρο το 2000 στην Banco de la República. Ο ίδιος ήταν ο δημιουργός των 123

εκ των έργων, ενώ τα υπόλοιπα 85 ήταν δημιουργήματα γνωστών διεθνών καλλιτεχνών, που κατείχε στην ιδιωτική του συλλογή. Με αυτές τις προσθήκες ιδρύθηκε το μουσείο Μποτέρο. Το σπίτι, που μέχρι το 1955 φιλοξενούσε το έργο του αρχιεπίσκοπου ανακαινίστηκε και προσαρμόστηκε από την Banco de la República, προκειμένου να μετατραπεί σε μουσείο, υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Μποτέρο.

botero

Όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου, ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Είναι τιμή μου, που αυτά τα έργα τέχνης ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της Κολομβίας σήμερα. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέπτονται το μουσείο έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά κομμάτια της εποχής μας, τα οποία μάς προσφέρουν τη δυνατότητα να συλλογιστούμε και να αντικρίσουμε έργα τέχνης από μεγάλους δασκάλους. Ακόμα, οι λάτρεις της ζωγραφικής και της γλυπτικής μπορούν να επισκεφθούν αυτό το ειρηνικό μέρος της ειρήνης, περπατώντας ήσυχα στις αίθουσες, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό τους να ταξιδέψουν με καράβι τη σύγχρονη αισθητική.»

botero_fer

Το μουσείο την περίοδο της λειτουργίας του συγκέντρωνε καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είτε ήθελαν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης, είτε να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες, που προσφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς