Τελευταία Νέα

Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο

Ο ΕΟΤ αποφάσισε την έγκριση της διάθεσης ποσού 37.200 ευρώ με ΦΠΑ 24%, ως συμμετοχή του με την αγορά χορηγικού πακέτου για τη κάλυψη μέρους της δαπάνης που θα προκύψει από τη διοργάνωση του «Παγκόσμιου Κυπέλλου μίνι ποδοσφαίρου SOCCA WORLD CUP 2019» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Στην Κρήτη θα βρεθούν 40 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, που θα παραμείνουν για 9 ημέρες στο νησί, διεκδικώντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικό κριτήριο επιλογής από τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα, αφού ο αθλητικός τουρισμός είναι εκείνη η τουριστική δραστηριότητα ατόμων και γκρουπ, με βασικά κίνητρα τη συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και προπονητικά προγράμματα, την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και την αθλητική αναψυχή.

Επιπλέον, τονίζει ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένα μεγάλο γεγονός, καθότι το ποδόσφαιρο θεωρείται παγκοσμίως κορυφαίο άθλημα και οι αγώνες έχουν διεθνή απήχηση. Τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις προβάλλουν μια νέα ισχυρή εικόνα Ελλάδας που συνδυάζει τον κλασικό, ιστορικό, παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο τουρισμό. Ειδικότερα προβάλει τις αναρίθμητες δυνατότητες της χώρας να προσφέρει μοναδικές και ετερόκλητες μεταξύ τους εμπειρίες στους επισκέπτες, ταυτόχρονα με το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος/θάλασσα», εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, ενισχύει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προσφέρει οικονομικά οφέλη στην συγκεκριμένη περίπτωση στην πόλη του Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου – Ομάδα ΔΣ Χανίων vs Παλαίμαχοι για καλό σκοπό

Αντιμέτωποι θα βρεθούν στο γήπεδο, η ομάδα ΔΣ Χανίων που απαρτίζεται από μέλη όλων των …

Ηράκλειο – ΟΦΗ – Την ώρα που το… καζάνι κοχλάζει

Σαν μαχαιριά η δεύτερη ήττα στο «Γεντί Κουλέ», που αναζητά επούλωση σε μάχες που αυξάνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize