Μηνύματα Συντυχάκη ενάντια στο φασισμό, τις εθνικιστικές & ρατσιστικές αντιλήψεις από λιμεναρχείο και σχολή αστυφυλάκων Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μανόλη Συντυχάκη  στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθώς και στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου την Παρασκευή 9/3/18.

Ο βουλευτής και τα στελέχη του Κόμματος, που συμπλήρωναν το κλιμάκιο,  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την διεύθυνση της σχολής, ακούγοντας τα προβλήματα στην εκπαιδευτή διαδικασία, τα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω της υποχρηματοδότησης της. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου.

Απευθυνόμενος στους δόκιμους αστυφύλακες, ο κ Συντυχάκης  μεταξύ άλλων είπε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν ταύτισε τους αστυνομικούς με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Άλλωστε και οι αστυνομικοί προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, έχουν τα ίδια προβλήματα επιβίωσης με αυτά. Τόνισε ότι ο ρόλος του αστυνομικού πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος και όχι η καταστολή των αγώνων των εργαζομένων και γενικά των λαϊκών στρωμάτων, των ίδιων των γονιών και των συγγενών τους. Κάλεσε τους δόκιμους αστυφύλακες εντασσόμενοι στο Σώμα να ενισχύσουν και να αξιοποιήσουν την μεγάλη κατάκτηση που έχουν, την κατοχύρωση του συνδικαλισμού και τους συνδικαλιστικούς φορείς στα Σώματα Ασφαλείας. Να ενισχύσουν μέσα από αυτούς, την συλλογική τους ενημέρωση, την δράση και την διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Η προσπάθεια τους αυτή θα είναι πιο αποτελεσματική όσο κατευθύνεται πλάι και μαζί με το λαϊκό κίνημα. Ο βουλευτής του  ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική επιθετικότητα και τους κινδύνους που αυτές σηματοδοτούν για το λαό και την χώρα. Τέλος έκανε αναφορά στο ρόλο των ναζί και την έξαρση του φασισμού λέγοντας « Όπως και οι πεσόντες χωροφύλακες ενάντια στους ναζί, που τα οστά τους φυλάσσονται στην Σχολή, έτσι και εσείς σήμερα πρέπει να αγωνιστείτε ενάντια στο φασισμό, τις εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.»

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των  πεσόντων, παρουσία αξιωματικών και σπουδαστών της σχολής.

Αργότερα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, όπου συνομίλησε με την διεύθυνση και τους εργαζόμενους, αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κατάθεση στεφανιού στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Σοχώρα

Με κατάθεση στεφανιού το Σάββατο 9 Μάη στις 11 το πρωί το μνημείο της Εθνικής …

Ρέθυμνο – Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο – Άσχημη κατάληξη είχαν οι εργασίες στο πλοίο για 49χρονο ναύτη

Ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize