Τελευταία Νέα

Μικ Τζάγκερ – Αποχαιρετά το lockdown στην Βρετανία με ένα νέο τραγούδι

Πρόκειται για μία νότα αισιοδοξίας – Πραγματεύεται την έξοδο από την καραντίνα και από όλα όσα ταλαιπωρούσαν τον κόσμο κατά τη διάρκεια της

O Μικ Τζάγκερ γιορτάζει το τέλος της καραντίνας στην Βρετανία με την κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού, το «Eazy Sleazy». Πρόκειται για την προσωπική του οπτική σχετικά με τον χρόνο, που πέρασε έγκλειστος στο σπίτι του λόγω της πανδημίας. Μετά, λοιπόν, από το τρίμηνο lockdown επιστρέφει και προετοιμάζει τον κόσμο να ξεχυθεί στους δρόμους και στις παμπ, που ήδη άνοιξαν στην Βρετανία.

EAZY SLEAZY — Mick Jagger with Dave Grohl — Lyric video

Στους στίχους του τραγουδιού αποτυπώνονται ξεκάθαρα τα συναισθήματα του κόσμου κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς και οι προσπάθειές του να σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι, απασχολώντας τον εαυτό του με διάφορες δραστηριότητες. Πολλές βέβαια από αυτές δεν επιτυγχάνουν, καθώς οι επιλογές δεν είναι πολλές και όπως έμμεσα λέει ο 77χρονος τραγουδιστής, η κλεισούρα σκοτώνει τον πνευματικό του κόσμο: «η υπερβολική τηλεόραση με αποβλακώνει»,  «προσπαθώντας να γράψω μία μελωδία, καλύτερα να συνδεθούμε στο Zoom»   κ.ά.

Για την ολοκλήρωση του νέου του τραγουδιού, ο Μικ Τζάγκερ συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Foo FightersΝτέιβ Γκρολ. Δεδομένων των συνθηκών και των μέτρων προστασίας, οι δύο μουσικοί δεν κατάφεραν να συναντηθούν. Έτσι, η συνεργασία τους έγινε ψηφιακά και ο Ντέιβ Γκρολ πρόσθεσε το δικό του μέρος στο τραγούδι από την έδρα του, το Λος Άντζελες.

Ο Μικ Τζάγκερ

δήλωσε σχετικά με το «Eazy Sleazy»«Πρόκειται για ένα τραγούδι που έγραψα αναφορικά με την έξοδο μας από την καραντίνα. Βγάζει μια αισιοδοξία, που έχουμε τόσο ανάγκη. Πραγματεύεται την έξοδο μας από όλα όσα αναφέρω στους στίχους. Είναι μια έξοδος από όλα αυτά, με την ελπίδα για μια πιο αισιόδοξη ψυχική κατάσταση. Αυτό υπόσχεται και το ρεφρέν “θα δραπετεύσουμε από αυτούς τους τοίχους της φυλακής” και “θα είναι ένας κήπος από επίγειες απολαύσεις”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.