Τελευταία Νέα

Μιχάλης Πριναράκης – Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός Κρητικός

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης, Ιδρυτής και πρόεδρος της πολιτιστικής εταιρίας στο Χρωμοναστήρι «Ο Μύλος του Πρινάρη», Μιχάλης Πριναράκης

Ο Μιχάλης Πριναράκης κατάγεται από την ιστορική οικογένεια των Πρινάρηδων του Δαμαβόλου Μυλοποτάμου.

Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στο χωριό της μάνας του, το Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου. Έβγαλε το Γυμνάσιο στο Ρέθυμνο, σπούδασε Οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και Ιδιωτική Ασφάλιση στην Αγγλία.

Θεωρείται ο πιο δόκιμος Έλληνας, ασφαλιστικός Συγγραφέας, με ένα πλουσιότατο συγγραφικό και διδακτικό έργο. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στον Φοίνικα, Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Διευθυντής στην Ιονική Ασφαλιστική Ζωής, εντεταλμένος Σύμβουλος στην Ελληνική Αντασφάλεια και Σύμβουλος στη Δημοτική Ασφαλιστική Επιχείρηση. Ήταν καθηγητής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.).

Ασχολήθηκε επί σαράντα περίπου χρόνια με το Κρητικό πολιτιστικό Κίνημα και έχει προεδρεύσει σε πολλά Κρητικά Σωματεία, μεταξύ των οποίων και την Παγκρήτιο Ένωση. Ήταν πρόεδρος της Πολιτιστικής Κρήτης και της Τοπικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Αμερικής, που χρηματοδοτεί τα επιστημονικά προγράμματα του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου της Κρήτης. Είχε ιδιαίτερα ασχοληθεί με την κρητική πολιτιστική και πνευματική παράδοση και με την Κρητική Λαϊκή Γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς