Τελευταία Νέα

Μιχάλης Νικηφοράκης – Πέθανε ο σπουδαίος φωτογράφος

Με οδύνη, θλίψη και συγκίνηση η Κρήτη αποχαιρέτησε σήμερα ένα από τα σημαντικότερα τέκνα της, τον καλλιτέχνη φωτογράφο, EFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη. Έφυγε από κοντά μας μια εξέχουσα προσωπικότητα και ένας κορυφαίος καλλιτέχνης. Υπήρξε από τους σπουδαιότερους φωτογράφους με συνεχή παρουσία από τα μέσα του 20ου  αιώνα έως σήμερα με εκατομμύρια λήψεις και περισσότερα από 400 παγκόσμια βραβεία με εικόνες γεμάτες από την Κρήτη και τους ανθρώπους της. 

Η συνεργασία μας μαζί του αποτέλεσε μάθημα ζωής. Πάντα δυναμικός, δημιουργικός, καινοτόμος. Πάντα δε εργαζόμενος ανιδιοτελώς. Εραστής μιας τέχνης για την οποία προσέφερε τον ίδιο του εαυτό χωρίς  ποτέ να κερδίσει χρήματα! Ο Μιχάλης Νικηφοράκης μόνο έδινε. Απολαβή του ήταν η ολοκλήρωση του κάθε ενός έργου του. Όλα δε τα έργα του είχαν την ομορφιά της ψυχής του. Της ψυχής που μας κέρδιζε και μας έκανε κοινωνούς των οραμάτων του.

Η συνεργασία μας μαζί του έχει δώσει ένα ογκώδες φωτογραφικό έργο από τα χωριά και τους ανθρώπους του Μυλοποτάμου. Τόσο την περίοδο του Δήμου Κουλούκωνα όσο και τώρα επί Δήμου Μυλοποτάμου καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σπουδαία φωτογραφική συλλογή, η οποία θα φυλαχθεί ως πολύτιμη πολιτιστική παρακαταθήκη για τον τόπο και του ανθρώπους του. Η δε συνεισφορά του στο Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου και στις θεατρικές ομάδες και τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαράζου, Αγίου Μάμαντα και Δαφνέδων, αποτελεί τιμή και εμπειρία ζωής για όσους είχαμε την μεγάλη τύχη να συνεργαστούμε μαζί του.

Εκ μέρους του πολιτιστικού κινήματος του Δήμου Μυλοποτάμου, τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αλλά θα μου επιτρέψετε και μια προσωπική αναφορά: «Σεβαστέ και αγαπημένε Μιχάλη Νικηφοράκη. Ακριβέ μου φίλε. Σε χαιρετώ με πόνο ψυχής. Θα ευχαριστώ τον Θεό που είχα την τύχη να σε γνωρίσω. Που είχα την ευτυχία και την μεγάλη τιμή της φιλίας σου. Θα μου λείψεις. Θα μου λείψεις πολύ. Ο Θεός να σε αναπαύσει με τους δίκαιους και τους εκλεκτούς. Καλό ταξίδι.»

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Δείτε επίσης!

Κορονοϊός – Πάνω από τέσσερις νεκροί την ώρα στην Ελλάδα – Τρόμος από το ρυθμό των θανάτων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η πιο «μαύρη» ημέρα από την αρχή της πανδημίας ήταν …

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου – Το αδιαχώρητο στο λαϊκό προσκύνημα

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα τοποθετήθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize