Τελευταία Νέα

Μετά από 10ετίες αποτυχιών το ηλεκτρονικό καταγραφικό σύστημα καμερών θα μείνει αλώβητο & θα σώσει την κατάσταση στο Ρέθυμνο;

Είδαν κι απόειδαν με τον διάτρητο δακτύλιο και μετά από αναδυόμενες μπάρες και κολονάκια που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς, η δημοτική αρχή του Ρεθύμνου σε συνεργασία με την τροχαία, αποφάσισε την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής της κυκλοφορίας. Οι κάμερες θα αποτελούν τα μάτια της τροχαίας, ενώ το σύστημα θα ενημερώνει εάν η είσοδος ήταν νόμιμη ή όχι.

Κάμερες θα περιφρουρούν τον δακτύλιο στο Ρέθυμνο

Μετά από 30 σχεδόν χρόνια ανεπιτυχούς επιβολής του δακτυλίου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου κατά την τουριστική περίοδο, εντός των ημερών θα επιστρατευθούν ηλεκτρονικά καταγραφικά συστήματα στις βασικές εισόδους. Οι κάμερες θα καταγράφουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και το σύστημα θα διαπιστώνει αν είναι νόμιμη ή όχι η διέλευση του οχήματος.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι στο ιστορικό κέντρο είναι αυτοί που παραβιάζουν επί το πλείστον τον δακτύλιο, εμποδίζοντας τους επισκέπτες να χαρούν τη βόλτα τους, ενώ η κανονιστική ρύθμιση προβλέπει ανεφοδιασμό μέχρι τις 11 το πρωί και μετά πεζοδρόμηση της γραφικής παλιάς πόλης.

Ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί μέσα στις επόμενες μέρες, αποτελεί περιουσία της ελληνικής αστυνομίας η οποία και θα είναι υπεύθυνη να μην υποστεί βανδαλισμούς, όπως και να αποδώσει στην πράξη το νέο αυτό μέτρο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Συνελήφθη μετά το κήρυγμα για τις μάσκες ο ιερέας

Ο ιερέας συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων – Τις επόμενες ώρες αναμένεται …

Ρέθυμνο – Έριξε μπαλοθιές και…

Συνελήφθη, ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς, στο Ρέθυμνο «Ξινοί» βγήκαν οι πυροβολισμοί στον αέρα κατά τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize