Τελευταία Νέα

“Μέσω ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”

Λύση μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ προκρίνει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με το θέμα μονιμοποίησης συμβασιούχων του Δημοσίου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό 247 τόνισε χαρακτηριστικά ότι εφόσον απαγορεύεται από το Σύνταγμα η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, τότε μπορεί να αυτό μπορεί να γίνει με προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για αυξημένη μοριοδότησή τους.

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους όπως με τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες και τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Επίσης η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι η λύση δεν αφορά γενικά τους συμβασιούχους του Δημοσίου. «Δεν μιλάμε για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου. Μιλάμε για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα τους περιορισμούς που θέτουν οι θεσμοί, καθώς και ότι θα ακολουθηθούν ορθολογικές διαδικασίες που δεν θα προκαλέσουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι εργάζονται ως συμβασιούχοι από δέκα έως δέκα πέντε χρόνια.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η διαδικασία αφορά περίπου 230.000 δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο διοικητικό προσωπικό του στενού δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ.

Για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται με τη διαδικασία της κινητικότητας και της επιλογής των Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών, η κ. Γεροβασίλη τις απέδωσε στο μεγάλο φορτίο που έχει πέσει σε ΑΣΕΠ και στις Επιτροπές.

Τέλος η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την έκπληξή της για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι θα ξηλώσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς αλλά και τα στελέχη του Δημοσίου επιλέγονταν από τους υπουργούς, ενώ με τη νέα διαδικασία η επιλογή θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια από τους περίπου 7.500 που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Να μην τολμήσουν να φέρουν εργολαβικά δουλεμπορικά συνεργεία στα σχολεία”

Στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων που ξεπερνάει σήμερα τους 9.500 εργαζόμενους παραμένει στο καθεστώς των …

Ιεράπετρα – Εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης των δημόσιων χώρων

Ένα βασικό μέτρο πρόληψης του Δήμου Ιεράπετρας  ενάντια στον covid 19  που μας ταλαιπωρεί  το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize