Τελευταία Νέα

#menoumespiti με την στενά ενδημική τουλίπα doerfleri “Της Ηούς” – Online προβολή – 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας!

Το “7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards” και το “1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards 2020” συνεχίζουν τις online προβολές Βραβευμένων Ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ, για να κρατήσουν συντροφιά σε όλους τους Έλληνες ,που κλείσαμε τις πόρτες μας στο COVID-19 και #μένουμεσπίτι , προς αποφυγή εξάπλωσης του.

https://m.facebook.com/watchparty/771445623262953/

#menoumespiti με τρία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους!

Είχα την ευκαιρία σε τρία χρόνια την περίοδο ανθοφορίας, να καταγράψω διαφορετικές εμπειρίες ανθρώπων με σημείο αναφοράς της Γιους τον κάμπο, της Ηούς, της προσωποποίησης της κατακόκκινης και δροσερής αυγής, όπως και η στενά ενδημική τουλίπα doerfleri που φύεται στην περιοχή. Σας ευχαριστώ θερμά: Γιαννα Αλεβυζακη, Χρύσα Βερυκάκη, Ádám Lovas-Kiss, Anargyros Roussos, @Anita Ireholm, Asimenia Theodoraki, @Barbro Nordström, Χαρά Καργιολάκη, Dimitris Pigounakis, Elissa Landre, Olof Nelson, Thanos Giak, Löki Viktor. Ένας κάμπος στον οποίο άλλοτε διέμεναν οι καλλιεργητές την περίοδο της συγκομιδής και όπου μέχρι πριν λίγο καιρό, φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο έφταναν για να θαυμάσουν από κοντά την κρητική φύση. Μένουμε σπίτι λοιπόν, ώστε να μπορέσουμε και πάλι όλοι μαζί να βγούμε στον έξω κόσμο και την ευλογημένη κρητική φύση!

Τρίτη 14 Απριλίου και ώρα 21:00 το βράδυ, κάνουμε παρέα όλοι μαζί που #μένουμεσπίτι απολαμβάνοντας 3 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Θα προβληθούν και στο facebook live:

Της Ηούς – 20 λεπτά
Σκηνοθεσία: Ματθαίος Καπετανάκης
Παραγωγή: CRETE DOCS O.E.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Κρήτης, στης Γιους τον Κάμπο, την κοιλάδα της Ηούς, που προσωποποιεί την αυγή, ως κόρη ή αδελφή του Ηλίου. Η Ηώς έχει δώσει την ευλογία της: εδώ φύεται η κόκκινη σαν την αυγή και στενά ενδημική τουλίπα doerfleri, σε αυτή την κοιλάδα, όπου ο καιρός είναι πάντα δροσερός, σαν την αυγή, την Ηώ. Μια τουλίπα απαράμιλλης και αυθεντικής ομορφιάς. Τι είναι η μυρμηγκοχωρία που διαιωνίζει; Τι έκανε εδώ η 91χρονη γιαγιά, πολύ καιρό πριν εμφανιστούν οι φυσιολάτρες που επισκέπτονται την κοιλάδα; Σουηδοί ταξιδιώτες, επιστήμονες από τις ΗΠΑ, διδακτορικοί φοιτητές από την Ουγγαρία, Έλληνες φυσιολάτρες και δασολόγοι, σε ένα ντοκιμαντέρ χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.
Παντελόνια χορού – 26 λεπτά
Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Νώντας Παπαμιχαήλ
Βραβείο Φεστιβάλ
Αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ. Ξεκινώντας από την διαμόρφωση χαρακτήρα στην παιδική ηλικία, φτάνει μέχρι την εποχή όπου ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τον χώρο του Αργεντίνικου Τάνγκο. Οι προσπάθειες ένταξης, προόδου και αναγνώρισης που κατέβαλα συσχετίζονται με τις αδυναμίες συσχετισμού που επικρατούν σε κάθε ανταγωνιστικό χώρο. Το βασικό ερώτημα είναι αν μόνο η συμμόρφωση και η υπακοή συντελούν στην εξέλιξη. Τόσο δημιουργικά, όσο και καλλιτεχνικά. Σαν προσκεκλημένος ήρωας εμφανίζεται ο Εντουάρ Λιμόνοφ, ένας Ρώσος ανατρεπτικός συγγραφέας που αποτέλεσε έμπνευση για απάντηση στο ερώτημα. Το βασικό στοιχείο που τον έκανε πρότυπο για τον κλυδωνιζόμενο εαυτό μου, είναι η ζωτικότητα και η άγνοια κινδύνου που έζησε στην πολυτάραχη ζωή του, στον αντίποδα της δικής μου.
Από την Αθήνα στους Δελφούς – 30 λεπτά
Σκηνοθεσία: Θωμάς Γιαννάκης
Παραγωγή: FILM HOUSE
Επαγγελματίες φύλακες μουσείων, σπουδαστές σε ΙΕΚ Αρχαιοφυλάκων και λίγοι φίλοι τους, ταξιδεύουν από την Αθήνα στη Θήβα, στην Αράχωβα και στους Δελφούς, συζητώντας τα προβλήματά τους, τα όνειρα και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς