Τελευταία Νέα

Μέλαμπες – Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!

Εκδηλωση ΚΚΕ Μέλαμπες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κ.Ο. Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου του ΚΚΕ, χτες το βράδυ στις Μέλαμπες. Ομιλία, έγινε από τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και Περιφερειακό Σύμβουλο, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, 

“Δυστυχώς, ο εφιάλτης της πύρινης κόλασης συνεχίζεται. Και εδώ στις Μέλαμπες, ξέρετε καλά τι σημαίνει πυρκαγιές, τις έχετε ζήσει κάποια χρόνια πριν. Η ψυχή μας, η καρδιά μας είναι εκεί. Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης.

Οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Το έγκλημα είναι επαναλαμβανόμενο. Δεν είναι απλή σύμπτωση

Και τούτη η κυβέρνηση σήμερα είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής.

Διότι, προέχουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των μονοπωλιακών ομίλων με τη γη και μάλιστα στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης». Για να παραδοθεί η γη σε κατασκευαστικές, τουριστικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στους «πράσινους» επενδυτές των ΑΠΕ !!

Αυτή η πολιτική «κόστους – οφέλους» υπέρ του κεφαλαίου είναι που ανάβει τελικά το δαδί, σ’ αυτήν πρέπει να επικεντρώσει τα πυρά του ο λαός για να σώσει τα δάση, το περιβάλλον, την ίδια τη ζωή του.

Ο σχεδιασμός και τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας που προτείνει το ΚΚΕ, δεν είναι πολυτέλεια. Αφορούν την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.»

 

….

Ο φονικός αόρατος ιός και η πανδημία, έγινε η «χρυσή ευκαιρία» για τους ορατούς εχθρούς: Τους μεγιστάνες του πλούτου. Είναι οι φαρμακοβιομήχανοι που παίζουν παιχνίδια με τις πατέντες σε βάρος της υγείας των λαών. Είναι βιομήχανοι, μεγαλοξενοδόχοι, εφοπλιστές και μεγαλέμποροι που βρήκαν «πεδίο δόξης λαμπρών» για να τσακίσουν ότι είχε απομείνει από εργασιακά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα. 

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ! Σε συνθήκες αναζωπύρωσης του ιού και συνεχών μεταλλάξεων το σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για  ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια. Μέτρα ασφαλείας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ…»

 

Η βραδιά έκλεισε, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, με πολύ κέφι και στιγμές χαλάρωσης, γεμίζοντας μπαταρίες για την δύσκολη περίοδο και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς