Κρήτη – Μεγάλη προσπάθεια για την διαχείριση του νερού στη Σητεία

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαντζανάκη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας.

Τα μέλη της ενέκριναν το 1ο και 2ο πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης διαγωνισμού ως προς την αξιολόγηση των δικαιολογητικών συμμετοχής, της τεχνικής προσφοράς καθώς και της οικονομικής προσφοράς για την ανάθεση της υπηρεσίας «Συντήρηση αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων έτους 2019». Ορίστηκε επίσης προσωρινός ανάδοχος. Στις επόμενες δύο συνεδριάσεις ο ανάδοχος θα οριστικοποιηθεί και θα κληθεί να υπογράψει την σύμβαση.

Αφορά, όπως είπε ο κ. Λαντζανάκης, τα 74 αντλητικά συγκροτήματα και τα 36 προωθητικά, που διαθέτει ο Δήμος Σητείας. Η δαπάνη για την συντήρηση αυτών, 160.000 € περίπου, θεωρείται ότι θα επαρκέσει κατά την διάρκεια του έτους.

Σε προηγούμενες οικονομικές επιτροπές είχε διακηρυχθεί ο διαγωνισμός ύψους 274.000 € για την αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων, στο Νταούσο στην Γκέλα και στην ανόρυξη νέας γεώτρησης στα Έξω Μουλιανά και την βελτίωση αρδευτικών δικτύων στην περιοχή του Δήμου.

 

Για τη διαχείριση του νερού

«Γίνεται», συνέχισε, «μία τεράστια προσπάθεια, δαπανώντας ο Δήμος αυτή την στιγμή πάνω από 400.000 € για την διαχείριση του νερού. Βέβαια η φετινή χρονιά ήταν αρκετά καλή σε επίπεδο βροχοπτώσεων, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει ούτε να μας επαναπαύει, διότι διανύσαμε μία τριετία με λίγες βροχοπτώσεις. Η διαχείριση του νερού είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Σητείας. Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε και θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε και το επόμενο διάστημα, το φυσικό αυτό αγαθό, το οποίο πρέπει να το διαχειριστούμε κι από την οικονομική του πλευρά, αλλά ως φυσικό πόρο για την βιωσιμότητα και την αειφορία της περιοχής μας»,

Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται όλη αυτή η προσπάθεια, αφού όπως πρόσθεσε ο κ. Λαντζανάκης και τόνισε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Άρδευσης κ. Λεωνίδας Τερζής, για πολλούς πολίτες του Δήμου Σητείας υπάρχει ένα κύριο και για άλλους ένα παράλληλο εισόδημα, που αφορά την αγροτική παραγωγή και την μονοκαλλιέργεια της ελιάς. «Έχουμε δείξει δείγματα γραφής όσον αφορά την προσπάθεια προστασίας, ενημέρωσης κι ανάδειξης του προϊόντος αυτού, μέσα κι από την ανακήρυξη της Σητείας ως πόλη του ελαιολάδου.

Γίνονται δράσεις, ενέργειες κι ενημερωτικές ημερίδες προκειμένου να διαχειριστούμε αυτό το ευλογημένο προϊόν, το ελαιόλαδο, να το προστατεύσουμε και να του δώσουμε την προβολή που του αξίζει ώστε να απολαύσουν την υπεραξία στην τιμή η οποία θα αποδοθεί προς τους καλλιεργητές και τους παραγωγούς, βελτιώνοντας την οικονομία, και την ατομική τους και την τοπική», επεσήμανε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δείτε επίσης!

Σητεία – Μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Τράχηλα

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 5:00 μ.μ. θα γίνει η καθιερωμένη μεταφορά της …

Σητεία – Όταν οι πολίτες δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού, εντείνεται το πρόβλημα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize