Τελευταία Νέα

Μέχρι την Κρήτη «έφτασε» η απάτη 23χρονου

O  23χρονος προδόθηκε επειδή χρησιμοποιούσε για την κομπίνα του το προσωπικό του κινητό και τον υπολογιστή του

Έξυπνη ήταν η κομπίνα ενός νεαρού από τη Χίο που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες που αναρτούσαν αγγελίες για την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά προδόθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το προσωπικό του κινητό και τον υπολογιστή του!

Εδώ και έναν χρόνο, ο 23χρονος επικοινωνούσε τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τους κατόχους των συσκευών που διατίθεντο προς πώληση με αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, προσποιούνταν τον υποψήφιο αγοραστή δίνοντας πάντα ψεύτικο όνομα και τους έπειθε ότι έστελνε μέσω τράπεζας το αντίτιμο που συμφωνούσαν.

Έτσι, τα θύματα που του έστελναν με courier τις συσκευές, δεν έβλεπαν ποτέ τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Με τον τρόπο αυτό, ο νεαρός είχε εξαπατήσει τρία άτομα από το Καρλόβασι Σάμου, το Ηράκλειο και το Βόλο, τα οποία του έστειλαν έναν φορητό υπολογιστή και δύο κινητά συνολικής αξίας άνω των 2.500 ευρώ!

Ωστόσο, το κινητό του και τα ψηφιακά του ίχνη οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χίου στην εξιχνίαση των τριών υποθέσεων για τις οποίες σχημάτισαν δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, ενώ εξετάζουν αν ο 23χρονος έχει διαπράξει και άλλες.

Δείτε επίσης!

New York Times – Πωλούν αίμα ιαθέντων για έως και 40.000 δολάρια το 1ml

Σε κερδοσκοπία επιδίδονται εταιρείες βιοτεχνολογίας, με το αίμα ασθενών  που ανέρρωσαν από τον νέο κορωνοϊό. …

Ρέθυμνο – Δωρεά 1 φορητού υπολογιστή στο ΤΑΕ Ρεθύμνου από την ΠΕΡ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ενίσχυσε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου (ΤΑΕ) με έναν καινούριο φορητό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize