Τελευταία Νέα

Με βοηθό την τέχνη διδάσκουν ανθρωπιά για το προσφυγικό σε Ελλάδα και Γερμανία – Αντιφασιστικό μήνυμα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Με βοηθό την τέχνη μαθητές Έλληνα εκπαιδευτικού στη Γερμανία μαθαίνουν για το προσφυγικό ζήτημα. Αφορμή στάθηκαν τα σκίτσα του γελοιογράφου αδελφού του εκπαιδευτικού που με τον πιο εύγλωττο τρόπο, εισήγαγαν τους μαθητές στο πιο σημαντικό πρόβλημα της σύγχρονης Ευρώπης. Την εκδήλωση και έκθεση οργάνωσε η αντιφασιστική ομάδα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Δύο αδέλφια με κοινωνικούς προβληματισμούς και που τούς χωρίζουν μερικές χώρες, τούς ενώνει όμως, όπως και όλη την Ευρώπη το ίδιο πρόβλημα, το προσφυγικό ζήτημα. Ο Μιχάλης Κουντούρης ως γελοιογράφος και ο Αντώνης Κουντούρης ως εκπαιδευτικός, μέσα από τα σκίτσα, μιλούν σε μαθητές στη Γερμανία για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Από την Αθήνα ο Μιχάλης σχεδιάζει τις ιστορίες και σε γυμνάσιο της Γερμανίας ο Αντώνης διδάσκει μέσα από την τέχνη, την ανθρωπιά.

Η πρωτότυπη αυτή διδακτική μέθοδος θα βρει εφαρμογή και στα σχολεία της Ελλάδας, αφού σταδιακά και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί γίνονται γνώστες της “προφυγο-ποίησης”, όπως έχει ονομαστεί το εγχείρημα με πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις.

Όλα αυτά παρουσιάστηκαν στο Ρέθυμνο από την αντιφασιστιστική ομάδα της ΕΛΜΕ, με τον πρόεδρο Νίκο Αδράμη, να τονίζει το πόσο σημαντικό είναι πια να λάβει και η ίδια η κοινωνία θέση στο προσφυγικό ζήτημα, μακριά από το να παραμένει ως συνήθως… αμέτοχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.