Τελευταία Νέα

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου

Tην Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο επίσημος εορτασμός του Αγ. Γεωργίου όπου ο Στρατός Ξηράς μαζί με τις αρχές και τους πολίτες της περιοχής Ρεθύμνου τίμησαν τον Προστάτη του όπλου του Πεζικού. Η δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Στρατοπέδου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» Ρεθύμνου, παρόντος του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Ρεθύμνου Σχου(ΠΒ) Παπαδάκη Αλέξανδου και του Διοικητού του 547 Α/Μ ΤΠ Ανχου(ΠΖ) κου Ροδάκη Δημητρίου.

Στην θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Δημήτριος Αμπανάβας ενώ εκ μέρους των αρχών παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κος Στέλιος Σπανουδάκης λοιποί εκπρόσωποι πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών φορέων, καθώς επίσης Αξιωματικοί κ΄ οπλίτες των μονάδων της περιοχής, Απόστρατοι Αξιωματικοί, Έφεδροι αξιωματικοί κ’ Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνου

Μετά την δοξολογία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, απόδοση τιμών και αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κου Αρχηγού ΓΕΣ στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω: «…Με θρησκευτική ευλάβεια, πιστοί στις ηθικές αξίες κ’ παραδόσεις του Έθνους μας αλλά και με εθνική υπερηφάνεια, εορτάζουμε σήμερα την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα κ’ Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού μας. Σήμερα ο Ελληνικός Στρατός με πίστη στις στρατιωτικές αρχές, με αισιοδοξία, χαμόγελο, γενναιοψυχία, κύρος, άριστες ανθρώπινες σχέσεις, υψηλό ηθικό, πνεύμα νικητή σε συνεργασία με τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί ισχυρό πυλώνα Εθνικής ισχύος και πανίσχυρη δύναμη αποτροπής. Σήμερα η σκέψη όλων μας είναι κοντά στον Αξιωματικό κ’ τον Υπαξιωματικό μας που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Αδριανούπολης. Η σκέψη αυτή μας καθοδηγεί, ισχυροποιεί το ηθικό μας ενισχύει την αποφασιστικότητά μας και ενδυναμώνει την προσήλωση στην αποστολή μας…».

Τέλος πραγματοποιήθηκαν ξενάγηση και επίδειξη του οπλισμού της Μονάδος, επίδειξη επιβίβασης-αποβίβασης από Ελικόπτερο και επίδειξη ταχείας καταρρίχησης από τον πύργο αυτοπεποίθησης, από εξειδικευμένες ομάδες του 547 Α/Μ TΠ.

Εκ του Τοπικού Συμβουλίου

ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς