Τελευταία Νέα

Με αρχηγικό στιλ ο Τσακαλώτος στη Βουλή – Κάλεσε το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ σε συστράτευση κατά της «κακιάς» ΝΔ

Ηγετική εμφάνιση έκανε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή και μίλησε όχι ως υπουργός Οικονομικών, αλλά ως ιδεολογικός μέντορας του κυβερνώντος κόμματος που θα έχει λόγο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε ευθεία πρόσκληση στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του Κινήματος Αλλαγής να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα των ευρωεκλογών.

«Είμαστε μία κυβέρνηση που πήραμε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρούμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να πάμε μπροστά.
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας. Ο δικός σας κόσμος και ο δικός μας κόσμος θα υποφέρει από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Πολλές φορές έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές έχει κάνει το λάθος και η αριστερά. Δεν είμαστε στις συνθήκες που ηγεμονεύει ο νεοφιλελευθερισμός, κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά δεν είναι άτρωτος στην αντίδραση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που φοβούνται και την κεντροδεξιά -πόσω μάλλον την άκρα δεξιά. Γι’ αυτό εμείς καλούμε το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του ή να αλλάξετε τη γραμμή και να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο ή να μη σας ψηφίσουν», είπε.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος μέσα από την ομιλία του άφησε να φανεί η ανησυχία του για το αποτέλεσμα των εκλογών και για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμένα ένα πράγμα με νοιάζει: να μην είμαστε εδώ μετά από έναν χρόνο και να βλέπουμε να τους έχουν πάρει τα επιδόματα, να έχουν τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις, να τους έχουν κόψει τα επιδόματα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο όταν σε έναν χρόνο η ζωή τους θα είναι χειρότερη. Αυτό με νοιάζει, τίποτα άλλο».

Ο υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής
«Το ίδιο θα έλεγα και για τους υποστηρικτές του ΚΙΝΑΛ. Εφυγε ο κ. Βενιζέλος, αλλά η γραμμή έμεινε ίδια. Πραγματικά οι άνθρωποι που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ μπορούν να κρατήσουν τις ίδιες σχέσεις και αποστάσεις από μια κυβέρνηση που λέει ότι πρέπει να έχουμε μία ισορροπία ανάμεσα στο κοινωνικό κράτος και στη μείωση της φορολογίας και σε μία κυβέρνηση που δίνει μόνο έμφαση στη μείωση της φορολογίας και ετοιμάζει το έδαφος ότι μας αφήνουν καμένη γη; Ετσι δεν θα έχουμε τίποτα και οι φοροελαφρύνσεις θα είναι μόνο για τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή για τις ελίτ», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το Κίνημα Αλλαγής να συστρατευθούν σε μία συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουν να σταματήσουν το τσουνάμι που έρχεται.

«Καλούμε τους ανθρώπους που είναι πράσινοι, που είναι κομμουνιστές, που είναι αριστεροί να είμαστε μαζί για να αποτρέψουμε κάτι που δεν είναι παρόμοιο.
Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια για να αλλάξουμε αυτά που ετοιμάζεται να φέρει η Νέα Δημοκρατία. Έχει τεράστια σημασία να καταλάβει ο κόσμος τι διακυβεύεται, δεν είναι δύο κόμματα που λένε περίπου τα ίδια πράγματα όπως συνηθίσαμε πριν από την κρίση. Λένε διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικές προτεραιότητες, με διαφορετική σοβαρότητα και με διαφορετική αξιοπιστία που έχουμε αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου αλλά και την ακύρωση αντιμέτρων, ανέφερε ότι τα αντίμετρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το 2018.

«Μας λέτε ότι χτυπάμε την μεσαία τάξη γιατί σώζουμε το αφορόλογητο αλλά βγάζουμε τα αντίμετρα. Τα αντίμετρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το 2018 και το 2019 μεγάλο κομμάτι από τα αντίμετρα έγιναν. Στον κόσμο του ΚΚΕ και στον κόσμο του ΚΙΝΑΛ η βοήθεια στο σπίτι, τα γεύματα, η ειδική αγωγή δεν θα βοηθήσει στο δικό σας κόσμο; Δεν μειώσαμε το 2019 τις κοινωνικές εισφορές που ήταν στα αντίμετρα του 2020; Δεν κάναμε αλλαγές με την μείωση του ΦΠΑ;
Αρχίσαμε το 2017 με μέτρα και αντίμετρα, τότε όλοι μάς λέγατε ότι είναι φαντασιώσεις του Τσίπρα και τα αντίμετρα δεν υπάρχουν. Δεν μειώσαμε τις συντάξεις, δεν θα μειώσουμε το αφορολόγητο και υπάρχουν αντίμετρα. Και όχι μόνο υπάρχουν αντίμετρα του 2019 αλλά και αντίμετρα στο πακέτο που ανακοινώσαμε στο Ζάππειο για το 2020. Και τώρα με τη μείωση του αφορολόγητου βρισκόμαστε στην κατεύθυνση διεύρυνσης της ταξικής μας μεροληψίας και στα μεσαία στρώματα».

Σκληρή απάντηση από το ΚΚΕ
Στην πρόσκληση προς το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Αυτό που σας πειράζει είναι η πολιτική του ΚΚΕ, δηλαδή να γίνει ένα χρήσιμο κόμμα για την αστική τάξη, για τους ιμπεριαλιστές, αυτό θέλετε όπως έγιναν τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη;
Αυτά τα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα κατέληξαν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Έχετε το θράσος να αυτοχαρακτηρίζεστε ως αριστεροί όταν έχετε ξεκόψει κάθε σχέση με την αριστερά και είστε συνδαιτυμόνες του Αμερικανού πρέσβη και λέτε μόνο ναι. Δεν θα γίνει ποτέ χρήσιμο το ΚΚΕ για τους ιμπεριαλιστές για το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές.
Στο κάτω κάτω με την ακροδεξιά εσείς συνεργαστήκατε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση», απάντησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς