Τελευταία Νέα

Μάθετε πως θα μετατρέψετε την παλιά σας σκάλα σε μια ραφιέρα

Εύκολη και οικονομική DIY κατασκευή για το σπίτι για να μετατρέψετε την παλιά σκάλα σε ραφιέρα.

Θέλετε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας στο λεπτό με ένα εύκολο και στιλάτο DIY; Είστε στο σωστό δρόμο, γιατί εμείς σας έχουμε την λύση. Αν έχετε μια παλιά ξύλινη σκάλα (που όλα τα σπίτια έχουν στις μέρες μας) ή και μια vintage μεταλλική τότε σας έχουμε το DIY που θα τη μετατρέψει σε μια στιλάτη ραφιέρα για να τοποθετήσετε βιβλία σας. Μάθετε, λοιπόν, τι θα χρειαστείτε και πώς θα το κάνετε.

Αρχικά, εκτός από τη σκάλα θα χρειαστείτε:

  • 6 γωνιές (θα τα βρείτε σε αρμόδια καταστήματα)
  • 24 βίδες
  • ένα κατσαβίδι
  • ένα τρυπάνι και λίγη…υπομονή.

Βήμα 1ο: Στο αρχικό βήμα είναι το μέτρημα. Θα πρέπει να μετρήσετε την απόσταση από το ταβάνι στην οποία θέλετε να κρεμάσετε την σκάλα σας. Επιπλέον, καλό θα είναι να μετρήσετε την σκάλα για να δείτε πόσο χώρο θα καταλάβει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλετε τις πάνω γωνιές πάνω από τη σκάλα και τις κάτω γωνιές κάτω από τη σκάλα. Έτσι, θα στηρίζεται καλά η σκάλα και δεν θα έχει κανέναν κίνδυνο για να πέσει.

Βήμα 2ο: Στο δεύτερο στάδιο θα πρέπει να καρφώσετε τις γωνιές στον τοίχο. Ξεκινήστε βάζοντας τις γωνιές σε ίσες αποστάσεις πάνω και κάτω από τη σκάλα. Σας προτείνουμε να τις μετράτε κιόλας για να είστε 100% σίγουροι. Έπειτα, ανοίξτε μικρές τρύπες με το τρυπάνι, τοποθετήστε την κάθε γωνιά και βιδώστε την καλά στον τοίχο με ούπα.

καναπές και ραφιέρα
Μπορείτε να βάλετε τη ραφιέρα σας είτε πάνω από τον καναπέ στο σαλόνι είτε στο υπνοδωμάτιό σας. Και οι δύο επιλογές θα δώσουν στυλ στο χώρο.

Βήμα 3ο: Τοποθετήστε τη σκάλα ανάμεσα στις γωνιές. Με το τρυπάνι κάντε τρύπες στο ξύλο πάνω από τα σημεία που αντιστοιχούν στην κάθε γωνιά και καρφώστε τις βίδες έτσι ώστε να μην κουνιέται καθόλου και να είναι σταθερή.

Βήμα 4οΑφήστε τη σκάλα όπως είναι για 24 ώρες. Έτσι θα σιγουρευτείτε αν ο τοίχος σας έχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος της σκάλας. Όταν είναι έτοιμη μπορείτε να διακοσμήσετε τη σκάλα με βιβλία ή άλλα διακοσμητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς