Τελευταία Νέα

Μαριούπολη – Επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στην Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

Επικοινωνία Ζελένσκι με Μητσοτάκη

Για τον απεγκλωβισμό του Έλληνα προξένου όπως και για την κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια συζήτησαν πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Για το ίδιο θέμα είχε επικοινωνία και ο Νίκος Δένδιας με την ΓΓ του ΟΑΣΕ αναφέροντας σε δηλώσεις του ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα».

Ο πατέρας του Μανώλη Ανδρουλάκη είχε εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση που βρίσκεται ο γιος του και οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι άμαχοι στη Μαριούπολη. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του οι προμήθειες σε φαγητό τελείωναν ενώ δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό, ρεύμα και φωτισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς