Τελευταία Νέα

Μανώλης Βουργάκης – Συγκινητικές στιγμές στην κηδεία του εμβληματικού Κρητικού

Ο εκλιπών είχε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του σχέσεις καρδιάς με ανθρώπους της τέχνης και δη της Κρητικούς μουσικής, όπως ο Νίκος Ξυλούρης, ο Βασιλής Σκουλάς, ο Γιάννης Χαρούλης, αλλά και με τους Σταύρο Ξαρχάκο ακόμη και τον Γιάννη Ρίτσο

Εξαιρετικά φορτισμένο ήταν το κλίμα σήμερα στην Κάτω Σύμη Ηρακλείου όπου έλαβε χώρα η κηδεία του εμβληματικού Μανώλη Βουργάκη,, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου.

Ο κ. Βουργάκης ήταν ένας από τους πρώτους οδοντοτεχνίτες που εργάστηκε στην Αθήνα και καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη.

Ο εκλιπών είχε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του σχέσεις καρδιάς με ανθρώπους της τέχνης και δη της Κρητικούς μουσικής, όπως ο Νίκος Ξυλούρης, ο Βασιλής Σκουλάς, ο Γιάννης Χαρούλης, αλλά και με τους Σταύρο Ξαρχάκο ακόμη και τον Γιάννη Ρίτσο.

Θερμές κουβέντες ακούστηκαν κατά τον επικήδειο του ενώ πλήθος φίλων του μεγάλου απόντα τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του.

Με μαντινάδες ξεπροβόδησαν τον Μανώλη Βουργάκη στον άλλο κόσμο τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Βουργάκης είχε σταματήσει να συναναστρέφεται με την κρητική μουσική και τους καλλιτέχνες μετά την φυγή του Νίκου Ξυλούρη, όταν μετά από δυο χρόνια επισκέφθηκε ένα μαγαζί στο οποίο τραγουδούσε ο Βασίλης Σκουλάς. Τότε, βλέποντας τον ο Κρητικός καλλιτέχνης, φέρεται να του είπε: «Δεν θέλω να με εκτιμήσεις ως μουσικό σαν τον Νίκο Ξυλούρη, αλλά σαν άνθρωπο», μια συζήτηση που σηματοδότησε μια φιλία ζωής.

Ο Μανώλης Βουργάκης είχε βοηθήσει και τον Γιάννη Χαρούλη στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να επισκέπτεται αύριο το νησί της Κρήτης για την κηδεία του καρδιακού του φίλου.

Η ΚΡΗΤΗ TV σε ένα μοναδικό αφιέρωμα 3 επεισοδίων, είχε αποκαλύψει τη διαδρομή του Νίκου Ξυλούρη, με επίκεντρο τη λύρα και την κρητική μουσική, με τον Μανώλη Βουργάκη να μιλά για την «Ανυφαντού» και να αποκαλύπτει ιστορίες από την μεταξύ τους συναναστροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς