Μανώλης Τσακαλάκης – Aποκαρδιωτική η τρέχουσα εικόνα των κρατήσεων για το Ρέθυμνο

«Aποκαρδιωτική» χαρακτηρίζει την τρέχουσα εικόνα των κρατήσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων.

«Η κατάσταση δεν εμπνέει καμιά αισιοδοξία, αφού τα νούμερα είναι χειρότερα από πέρυσι. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να «πρασινίζουν» κάποιες χώρες και από τα μέσα Ιουνίου και μετά που θα ανοίγουν τα ξενοδοχεία, θα αρχίσουμε να βλέπουμε δειλά – δειλά τους πρώτους τουρίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη, ροή κρατήσεων υπάρχει για τον Σεπτέμβριο, τάση που επιβεβαιώνουν και οι τουριστικοί πράκτορες που ζητάνε κρατήσεις και για τον Οκτώβριο και για τον Νοέμβριο. Αυτό δίνει την ελπίδα να αποκομίσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου το χαμένο στην αρχή της τουριστικής περιόδου όφελος, μέσα στο φθινόπωρο.
«Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πώς θα κυλήσει η σεζόν, αφού ακούμε συνεχώς για τέταρτο κύμα της πανδημίας», υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρεται στη σπουδαιότητα των εμβολιασμών αλλά και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες κρατήσεις που έχουν αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία, αφορούν στα voucher, «πακέτα» δηλαδή που προπληρώθηκαν το 2019 για το 2020, αλλά δεν έγιναν λόγω του covid-19. Αυτές οι κρατήσεις, θα πρέπει να εκπληρωθούν φέτος, αφού σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να επιστρέψουν τα χρήματα στους πελάτες τους. Σε αυτή την περίπτωση «Θα δούμε πτωχεύσεις, εξαγορές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς», δήλωσε ο κ. Τσακαλάκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς