Τελευταία Νέα

Μακρύς Γιαλός – Εδραιώνεται κι αναπτύσσεται τουριστικά – Μεγάλες θα είναι οι παραμονές των επισκεπτών

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σαιζόν στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού κ. Νίκος Τζιρβελάκης «μετά το πάγωμα των κρατήσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει ξεκινήσει μία κινητικότητα  τελευταία. «Είναι αλήθεια ότι αρχίζει και “σπάει” το πάγωμα του προηγούμενου διαστήματος. Ξεμπλόκαραν οι κρατήσεις σιγά- σιγά οπότε αρχίζει μία καλή ροή κρατήσεων πλέον. Αρχικά υπήρξε έντονος προβληματισμός, τώρα φαίνεται ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Μακάρι να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος όπως οι ίδιοι οι επισκέπτες μας αναφέρουν, έχει ανάγκη να χαλαρώσει, να απολαύσει διακοπές, έπειτα και από δύο και πλέον έτη συνθηκών πανδημίας. Σύμφωνα εξάλλου με την εικόνα που έχουμε, φαίνεται να επιστρέφουν φέτος στην περιοχή όλοι σχεδόν οι επαναλαμβανόμενοι, παλιοί πελάτες, οι οποίοι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, λόγω πανδημίας δεν είχαν έρθει τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε τώρα μία πληθώρα κρατήσεων από τους παλιούς μας πελάτες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», συμπλήρωσε ο κ. Τζιρβελάκης.

Ερωτηθείς για την προέλευση των επισκεπτών που φέτος αναμένονται στην περιοχή από το εξωτερικό, εστίασε στο μεγάλο ενδιαφέρον και στην προτίμηση για την περιοχή από Αυστριακούς, Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους. Έπονται Ιταλοί και επισκέπτες από διάφορες άλλες χώρες.

Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι φέτος καταγράφεται μία διάθεση από την πλευρά των ξένων επισκεπτών για μεγαλύτερη διάρκεια διακοπών με ένα μέσο όσο μία εβδομάδα έως και δέκα ή δεκαπέντε ημέρες. Σε αντίθεση με το παρελθόν που αρκετοί ήταν περαστικοί από το Μακρύ Γιαλό στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κρήτη, διαμένοντας ένα τριήμερο στην περιοχή. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνεται η διάρκεια παραμονής των ανθρώπων που έρχονται στην περιοχή. Άρα σιγά -σιγά ο Μακρύ Γιαλός εδραιώνεται κι αναπτύσσεται τουριστικά».

 

Οι Κρητικοί

Ο κ. Τζιρβελάκης εστίασε παράλληλα και στον εγχώριο τουρισμό και δη τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη που σταθερά επισκέπτονται τον Μακρύ Γιαλό. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των καταλυμάτων της περιοχής μας για την μεγάλη στήριξη των πολιτών από την υπόλοιπη Κρήτη. Να σας πω ότι περιμένουμε ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα από την περιοχή του Ηρακλείου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι κρατήσεις έρχονται βροχή και τους ευχαριστούμε θερμά για την προτίμηση τους στον τόπο μας», επεσήμανε.

Βάσει όσων προαναφέρθηκαν, η φετινή σαιζόν εκτιμάται σύμφωνα με τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου, να είναι καλύτερη από την περυσινή περίοδο. «Αν συνεχιστεί η καλή ροή κρατήσεων που έχουμε, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα κινηθούμε σε πολύ καλύτερα επίπεδα από πέρυσι», τόνισε ο κ. Τζιρβελάκης

Στα αρνητικά της περιόδου για τους επαγγελματίες του κλάδου -και δη τους ξενοδόχους – είναι το γεγονός ότι τα όποια συμβόλαια έχουν γίνει από πέρυσι για φέτος, έγιναν με τα οικονομικά δεδομένα που τότε ίσχυαν. Και όχι με τα τελευταία, τα οποία -ως γνωστό- είναι διαφορετικά λόγω της ενεργειακής κρίσης, των αυξήσεων που έχουν επέλθει και της ακρίβειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς