Τελευταία Νέα

Μακρύγιαλος – Νησίδα «ξεφύτρωσε» στο κέντρο λιμανιού!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια νέα… παραλία-νησί ξεφύτρωσε μέσα σε λιμάνι της Κρήτης!

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Μακρύ Γιαλού, στο τουριστικό αυτό παραθαλάσσιο χωριό της ανατολικής Κρήτης, ανάμεσα σε Ιεράπετρα και Σητεία, όπου τις τελευταίες μέρες έκανε την εμφάνισή της μια ξέρα από άμμο στο κέντρο του λιμανιού.

Λίγο οι κακοτεχνίες και οι λάθος υπολογισμοί, λίγο οι άνεμοι και το ρέμα, είχαν ως συνέπεια να διαμορφωθεί μια νησίδα από άμμο εκεί που τα νερά του λιμανιού θα έπρεπε να είναι αρκετά βαθιά για να μην “βρίσκει” ο πυθμένας των βαρκών και των πλοιαρίων.

Ξεκινά η τουριστική περίοδος και δε θα μπορούν να προσεγγίζουν το λιμάνι του Μακρυγιαλού παρά μόνο βάρκες και αυτές με προσοχή. Ούτε λόγος για τα μεγαλύτερα τουριστικά πλοιάρια που περνούν τους τουρίστες απέναντι στην όμορφη νησίδα Λεύκη ή Κουφονήσι.

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο λιμάνι της Κρήτης με αυτά τα προβλήματα, αφού ακόμα και το λιμάνι του Ρεθύμνου συχνά έχει αβαθή νερά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα μεγαλύτερα πλοία και με το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου να προσανατολίζεται στην αγορά εξοπλισμού που θα συλλέγει και θα απομακρύνει την άμμο από τον πυθμένα του λιμανιού.

Μια λύση επίσης θα ήταν να διανοιχθεί κανάλι από το πάρκινγκ του περιφερειακού δρόμου προς το εμπορικό λιμάνι, ώστε με φυσική ροή της θάλασσας να απομακρύνεται η άμμος από το λιμάνι, όπως γινόταν παλαιότερα…

Είναι κρίμα σε μια εποχή με τέτοια τεχνολογικά μέσα να παρατηρούνται τέτοια λάθη και αστοχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς