Τελευταία Νέα

Λουκέτο στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο

Λουκέτο 48 ωρών επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο στο Μικρολίμανο.

Όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ.

Παράλληλα ερευνάται η ταμειακή μηχανή της εταιρίας.

Λουκέτο στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο
Λουκέτο στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο

Ανακοίνωση, ωστόσο, εξέδωσε το εστιατόριο το οποίο μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι “η επιχειρηματολογία στην οποία βασίστηκε η απόφαση του κλιμακίου ελεγκτών δεν ευσταθεί” και συμπληρώνει πως “θα προσφύγει ενάντια σε αυτήν την κατάφορα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Βαρούλκο:

“Αθήνα, 1η Ιουνίου 2018

Με αφορμή αναρτήσεις και ανακοινώσεις που έχουν γίνει στο διαδίκτυο για δήθεν παράβαση που έγινε χθες βράδυ στο εστιατόριο Βαρούλκο, θα θέλαμε αρχικά να ενημερώσουμε ότι το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί το εστιατόριο που στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει αποδείξει ότι έχει ανταποκριθεί, όλα αυτά τα χρόνια, με το παραπάνω στις υποχρεώσεις του προς όλους αρμόδιους φορείς.

Το εστιατόριο θα ήθελε να καταστήσει απόλυτα ξεκάθαρο ότι η επιχειρηματολογία στην οποία βασίστηκε η απόφαση του κλιμακίου ελεγκτών δεν ευσταθεί.

Σε σχέση με την παράβαση που φέρεται να έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ ενημερώνουμε ότι παρόμοια παράβαση δεν έχει ουσιαστικά διαπιστωθεί, αφού το θέμα που δημιουργήθηκε αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό το οποίο όμως εκδόθηκε.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή για την οποία το ελεγκτικό κλιμάκιο επικαλείται έλλειψη παραστατικού αφορούσε σε φιλοξενία group επισκεπτών ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και με τον οποίο συνεργάτη όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, έχοντας κόψει μέχρι τώρα πάνω από 50 παραστατικά-τιμολόγια στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

Η απόφαση που λήφθηκε από τους ελεγκτές συνέβη από παρανόηση επειδή έφθασε στο εστιατόριο το πούλμαν να παραλάβει το γκρουπ που έπρεπε να αναχωρήσει εκείνη την ώρα, ώρα αιχμής για το εστιατόριο. Για το λόγο αυτό που χρειαζόταν το ταμείο λίγο ακόμα χρόνο να κάνει την επιβεβαίωση της κατανάλωσης του γκρουπ και να κόψει το τελικό τιμολόγιο. Τα μέλη του γκρουπ όπως είναι κατανοητό δεν θα πλήρωναν τα ίδια, αφού η συναλλαγή είχε συμφωνηθεί μέσω πρακτορείου.

Σε μια επιχείρηση η οποία εδώ και 30 χρόνια τιμά την ελληνική γαστρονομία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και εισφορά είναι άτοπο να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν εξέδωσε τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ για παροχή υπηρεσιών για τις οποίες είχε ήδη λάβει μέσω τράπεζας προκαταβολή έναντι του τελικού τιμολογίου και για τις οποίες είχαν συνταχθεί και υπογραφεί επίσημες οικονομικές προσφορές.

Είναι σκόπιμο να τονισθεί ότι το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο στο Μικρολίμανο, έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα. Επιβεβαιώνουμε ότι όλοι οι πελάτες μας, μεμονωμένοι, εταιρίες ή πρακτορεία λαμβάνουν παραστατικά.

Σε μια τόσο ευαίσθητη για την επιχείρηση περίοδο, ακριβώς πάνω στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και 3 μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ποσειδωνίων 2018 κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αγωνία κάποιων να επιβάλλουν ποινές που δεν έχουν ουσιαστική βάση.

Η εταιρική οικογένεια του Βαρούλκου προφανώς και θα προσφύγει ενάντια σε αυτήν την κατάφορα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της”.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Λουκέτο και πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφετέρια της παραλιακής

Αποφάσισαν να μην κλείσουν… τα μεσάνυχτα Έμειναν ανοιχτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και, τελικά, …

Χανιά – Σφράγισαν δύο μπαρ – Έπεσαν και πρόστιμα για μάσκες

Δύο μπαρ σφράγισε τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά, επιβάλλοντας και τα αντίστοιχα πρόστιμα, ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize