Τελευταία Νέα

Λιμάνι Ηρακλείου – Ικανοποίηση της κυβέρνησης για το επενδυτικό ενδιαφέρον

Την απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν εννέα επενδυτικά σχημάτα με σκοπό την απόκτηση του 67% στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας γνωστοποίησαν την ικανοποίηση τους για το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρξε για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα για τα εννέα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67%.

οι δύο υπουργοί, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέδωσαν κοινό δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, συγκέντρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για ακόμη έναν Λιμένα της χώρας.

Συγκεκριμένα, εννέα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών (67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, επιβεβαιώνοντας τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του εν λόγω λιμανιού. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει, για ακόμη μια φορά, τόσο την ορθότητα, όσο και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη, επισημαίνοντας: “Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και πάντα με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική των λιμανιών μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας”.

Στο επόμενο στάδιο θα αξιολογηθούν οι εννέα υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ώστε να προσδιοριστούν οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, τη φάση των δεσμευτικών προσφορών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς