Τελευταία Νέα

Λασίθι – Θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τονίζει το Εργατικό Κέντρο

Θόρυβο σε πανελλαδική κλίμακα δημιούργησε η καταγγελία που, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μιχάλης Γαρεφαλάκης, επώνυμα έγινε από εργαζόμενο σε ξενοδοχείο της περιοχής για απόπειρα χειροδικίας του προϊσταμένου σεφ εναντίον του επειδή ήλθαν σε λεκτική αντιπαράθεση. Ο κ. Γαρεφαλάκης το βράδυ της Τρίτης, οπότε έλαβε χώρα το συμβάν, επικοινώνησε αμέσως με την διεύθυνση του ξενοδοχείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως είπε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, στο περιστατικό φέρονται να παρενέβησαν οι παριστάμενοι συνάδελφοι του εργαζόμενου, αποτρέποντας πιο δυσάρεστη εξέλιξη.

Όπως τονίζει, το περιστατικό αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς και κατά την περυσινή και τη φετινή χρονιά έχουν λάβει χώρα αντίστοιχα σκηνικά και σε άλλες επιχειρήσεις – εργασιακούς χώρους της περιοχής.

Σημειώνει ότι το μεγάλο πρόβλημα στο πλαίσιο των φαινομένων αυτών είναι το ότι «οι εργαζόμενοι φοβούνται να κάνουν επώνυμα τις καταγγελίες αυτές. Σε παίρνουν και σου λένε τι έγινε και “κάνε κάτι”. Παίρνεις και τα βάζεις με τον διευθυντή κλπ. και στη συνέχεια οι ίδιοι κάνουν πίσω και δεν θέλουν να καταγγείλουν επώνυμα, γιατί φοβούνται μην χάσουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Πεπόνης επισημαίνει πως στην κατεύθυνση της προστασίας όλων των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα, σε επόμενη κοινή συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου με το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα παρθεί απόφαση που θα προβλέπει ότι «για οποιαδήποτε καταγγελία μας γίνει, είτε αφορά σε χειροδικία, είτε σε ύβρεις, είτε σε κακή συμπεριφορά προϊστάμενου σε εργαζόμενο, που καταγγέλλεται δημόσια, θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη και θα δημοσιοποιούμε το όνομα και της επιχείρησης και του προϊσταμένου».

Πρόσθεσε τέλος ότι θα γίνει προσπάθεια για συνάντηση με τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Στα Πετραδολάκια Ανωγείων το 8ο Μικρο-Απόθεμα στο Δίκτυο Μικρο-Αποθεμάτων απειλούμενων φυτών της Κρήτης

Το 8ο Μικρο-Απόθεμα στο Δίκτυο Μικρο-Αποθεμάτων απειλούμενων φυτών της Κρήτης είναι γεγονός Το Μεσογειακό Αγρονομικό …

Ρέθυμνο – Εργοδοσία ξενοδοχείου προς εργαζόμενο – “Δεν έχεις δικαίωμα επαναπρόσληψης γιατί πέρσι πήρες αποζημίωση απόλυσης”

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ   ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize