Τελευταία Νέα

Λασίθι – Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Κοινότητας Νεάπολης για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας

Το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε η Κοινότητα Νεάπολης για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην πόλη:

 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Νεάπολης συνεδρίασε εκτάκτως στις 19 Απριλίου 22 στις 5 το απόγευμα με θέμα το επερχόμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στη Νεάπολη.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Παγκρήτιας Τράπεζας να κλείσει το Υποκατάστημα της στην πόλη μας.

Το Τοπικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά δεδομένα θεωρεί πως πρέπει να ανασταλεί η ανωτέρω απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα ως εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας σας μεταφέρουμε όχι μόνο την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την ανησυχία των επιχειρηματιών, πολιτών, επαγγελματικών ομάδων, αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων και Δημοσίων φορέων της περιοχής του Επάνω Μεραμπέλλου που στήριξαν την Τράπεζα τόσο στα αρχικά στάδια της λειτουργίας της, όσο και στην μετέπειτα πορεία της μέσω των καταθέσεών τους.

Να σημειωθεί ότι λόγω του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς οι πολίτες μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μεγάλο μέρος της Κοινότητάς μας δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να εξοικειωθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών τραπεζικών συστημάτων, όπως οι χρηματικές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και e banking καθιστώντας έτσι επιτακτική την ύπαρξη φυσικού καταστήματος.

Επειδή το πλησιέστερο εν λειτουργία κατάστημα στη Νεάπολη ευρίσκεται στην πόλη του Αγ. Νικολάου η οποία απέχει από τη Νεάπολη απόσταση 15 χιλιόμετρα και εξυπηρετεί ήδη πολύ μεγάλο αριθμό και η μεταφορά σε αυτό των πελατών της περιοχής Νεαπόλεως θα έχει εκτός την οικονομική επιβάρυνση και μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις συναλλαγές.

Επιπλέον η συγκέντρωση όλων των εργασιών σε μία πόλη έρχεται σε αντίθεση με την επιζητούμενη Αποκέντρωση και την μεταφορά λειτουργών από το κέντρο στην Περιφέρεια.

Αξιολογώντας τα ανωτέρω θεωρούμε ότι η ύπαρξη του υποκαταστήματος είναι ωφέλιμη τόσο για την Τοπική Κοινωνία όσο και για την ίδια την Τράπεζα.

Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η αδιάκοπη και απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζας στην πόλη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς