Τελευταία Νέα

Λασίθι – ΠΕΔ Κρήτης – Παρέμβαση για να δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Με παρέμβασή της προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μετά από συνεργασία με Δήμους του Λασιθίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης ζητά τεκμηριωμένα, να δοθεί παράταση  της προθεσμίας( η οποία και έληξε 31 Οκτωβρίου) υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης στην Π.Ε Λασιθίου.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης επικοινώνησε τόσο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη όσο και με τον Λασιθιώτη Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στους οποίους μετέφερε και ανέλυσε το συγκεκριμένο αίτημα.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τον κ. Κουράκη ότι το αίτημα έχει μεταφερθεί ήδη στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και θεωρεί τα επιχειρήματα λογικά και ισχυρά.

Σε επιστολή που εστάλη για το θέμα και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Κουράκη και κ. Μαλαναδράκη αντίστοιχα αναφέρονται τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβιβάζουμε αίτημα για την παράταση χρόνου κατάθεσης των δηλώσεων κτηματογράφησης για τα λειτουργούντα στο Νομό Λασιθίου, γραφεία κτηματογράφησης και την παραλαβή των δηλώσεων αυτών ως εμπρόθεσμες.

Η πανδημία (Covid-19) δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εμπρόθεσμη διεκπεραίωση των υποθέσεων του κτηματολογίου καθόσον ήταν αδύνατη η απρόσκοπτη προσέλευση των πολιτών λόγω απαγόρευσης μετακινήσεων ενώ παράλληλα προέκυψαν και αξεπέραστες δυσκολίες στην ανταπόκριση των εμπλεκομένων υπηρεσιών  (υποθηκοφυλακεία – δικαστήρια κ.λπ.).

Επίσης το εμπλεκόμενο προσωπικό των υπηρεσιών των Δήμων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν αδύνατον να ανταπεξέλθει στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Επιπλέον υφίσταται κήρυξη των Δήμων σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έπειτα από τις επανειλημμένες θεομηνίες (έως Απρίλιο 2021), με αποτέλεσμα τόσο οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Δήμων να είναι δεσμευμένες στην Πολιτική Προστασία όσο και οι περιοχές που επλήγησαν να είναι μη προσβάσιμες (σύνολο του κάμπου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και αλλού). Αποτέλεσμα αυτών είναι η καθυστέρηση στην υποβολή των κτηματολογίων των Δήμων.

Βάσει των παραπάνω, κρίνεται επιβεβλημένη η παράταση στην κατάθεση δηλώσεων κτηματογράφησης των Δήμων και των πολιτών του Νομού Λασιθίου, για ένα έτος, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021, για τα λειτουργούντα στο Νομό Λασιθίου γραφεία κτηματογράφησης και τη λήψη των δηλώσεων αυτών ως εμπρόθεσμες.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Γιάννης Ταταράκης προς Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή …

Ρέθυμνο – Κάτοικοι Αρμένων – Πολλαπλά λάθη εγγραφών των ακινήτων στο Κτηματολόγιο

Υπόμνημα προς το υπουργείο για τα ακίνητα Ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων των Αρμένων στο Πολιτιστικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize