Τελευταία Νέα

Λασίθι – Παρέμβαση για το ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο

Κρίσιμο εκτιμάται ότι θα είναι το επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο για την τελική τύχη των τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που τελούν υπό αναστολή και «αξιολόγηση».

Κρίσιμο εκτιμάται ότι θα είναι το επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο για την τελική τύχη των τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που τελούν υπό αναστολή και «αξιολόγηση».

Αυτό είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Νίκος Κοκκίνης ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη. Συζητήθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ αυτών και η τύχη των έξι υπό αναστολή τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου στο νησί, στα οποία συγκαταλέγεται το ΤΕΦΑΑ και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών με έδρα τον Αγιο Νικόλαο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ σύμφωνα με την πληροφόρηση από το ΕΛΜΕΠΑ και πηγές του κ. Κοκκίνη, η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει οριστικές αποφάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εάν αναλάβει την πολιτική ευθύνη και καταργήσει οριστικά και τα 37 πανεπιστημιακά τμήματα που ίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση, τότε ενδεχομένως να μην χωρά κάποια αντίδραση σε τοπικό επίπεδο, αλλά, εάν, υπάρχει και το ελάχιστο ενδεχόμενο (πληροφορίες θέλουν να «σώζονται» 5 ή 6 από τα 37) να επιλεγούν ορισμένα απ’ αυτά και να λειτουργήσουν, τότε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Υπουργό Ι. Πλακιωτάκη θα πρέπει να παρέμβουν και να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πολιτική πίεση ώστε σ’ αυτά να συμπεριληφθεί και το ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου.

Είναι, εξ άλλου, όπως τόνισε, μεταφέροντας απόψεις της πρυτανείας του ΕΛΜΕΠΑ, πλήρως τεκμηριωμένη η σκοπιμότητα και βιωσιμότητα του συγκεκριμένου Τμήματος, γι’ αυτό και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή.

 

Συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την ερχόμενη Τρίτη ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός προγραμματίζει συνάντηση με τον πρύτανη και άλλους ακαδημαϊκούς παράγοντες του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου για ευρύ φάσμα αντικειμένων. Μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη και λειτουργία του Περιβαλλοντικού Σταθμού στο  Φινοκαλιά, την καταγραφή των δομών Υγείας σε συνδυασμό με τις ανάγκες υπηρεσιών υγείας στον τοπικό πληθυσμό κλπ.

Με την ευκαιρία στο τραπέζι της συζήτησης, θα τεθούν η λειτουργία (και στέγαση) των Θερινών Σχολείων υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, του Κέντρου δια βίου Μάθησης κλπ.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος κάλεσε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Κοκκίνη να παραστεί. Εξ άλλου, ο κ Κοκκίνης με κάθε ευκαιρία, έχει θέσει την ανάγκη ενεργοποίησης της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη λειτουργία των παραπάνω δομών, από τις οποίες θεωρεί ότι θα επωφεληθεί πολλαπλώς η τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς