Τελευταία Νέα

Λασίθι – Λαγοκέφαλοι βγήκαν στη στεριά – Η εξήγηση στο απίστευτο φαινόμενο

Έκπληξη για Ιεραπετρίτη που πήγε να ποτίσει ελαιόδεντρα

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης φυτωρίου στην Ιεράπετρα κ Μανόλης Καπινιάρης όταν, επιχειρώντας να  ποτίσει τα ελαιόδεντρα του από τη γεώτρηση του που απέχει 700 περίπου μέτρα από τη θάλασσα, είδε δύο μικρούς λαγοκέφαλους μήκους τεσσάρων εκατοστών να πέφτουν στο χώμα από ένα βαρέλι  από το οποίο είχε ξεχειλίσει το νερό.

«Δε μπορούσα να πιστέψω ότι θα δω μικρούς λαγοκέφαλους να βγαίνουν στην ξηρά 700 μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Πιστεύω ότι ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας που βρίσκεται σχετικά κοντά στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας , έχει κάποια κανάλια τα οποία συγκοινωνούν με τη θάλασσα, αλλά το θεωρώ απίθανο να τράβηξε η γεώτρηση τα μικρά ψαράκια και να τα έβγαλε στο βαρέλι όπου πέφτει το νερό.

Το πιθανότερο είναι να τράβηξε η γεώτρηση τον γόνο των λαγοκέφαλων, εκείνος να έμεινε κάποιες μέρες μέσα στο βαρέλι και από αυτά τα αβγά των ψαριών να βγήκαν τα μικρά ψαράκια που έπεσαν στο χώμα όταν ξεχείλισε το νερό που έπεφτε στο βαρέλι της άρδευσης», μας είπε ο κ Μανόλης Καπινιάρης.

Η εξήγηση του ιχθυολόγου

Για το παράξενο αυτό περιστατικό, εξήγησε δίνει ο ιχθυολόγος κ Κυριάκος Ταμπακάκης από το Ηράκλειο, ο οποίος είπε ότι,  «είναι μάλλον απίθανο οι μικροί λαγοκέφαλοι να πέρασαν από τις φτερωτές της γεώτρησης και να αναπτύχθηκαν με τροφές μέσα στο βαρέλι.

Το πιθανότερο είναι ότι η γεώτρηση άντλησε υφάλμυρο νερό μαζί με το γόνο των λαγοκέφαλων και αυτός να έμεινε μέσα στο βαρέλι μέχρι γίνει μικρό ψαράκι.

Έχουμε ξαναδεί στην ενδοχώρα ψάρια να εμφανίζονται ξαφνικά σε ποτάμια και λιμνοδεξαμενές, έχοντας μεταφερθεί από διάφορα πουλιά που βουτούν στη θάλασσα για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός , αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε λαγοκέφαλους να εμφανίζονται στη στεριά  μέσα από το υπόγειο υδροφορέα», μας είπε ο κ. Ταμπακάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.