Τελευταία Νέα

Λασίθι – Ικανοποιητική η κίνηση στο Καλό Χωριό – Υψηλές πληρότητες στην περιοχή

Μέχρι και το 80-85% αγγίζουν οι πληρότητες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή του Καλού Χωριού, με τον τρέχοντα μήνα να κυλά μέχρι στιγμής- και τηρουμένων των αναλογιών- σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα.

Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Γιάννης Βάρδας, πρόεδρος μιας εκ των πλέον τουριστικών Κοινοτήτων του Δήμου Αγίου Νικολάου και του νομού Λασιθίου συνολικά, που παραδοσιακά αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που επιλέγουν την Κρήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αντίστοιχα ή και περισσότερο υψηλή είναι η κίνηση μέχρι τώρα στα airbnb καταλύματα της περιοχής (υπάρχουν μάλιστα ήδη κρατήσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο). Ο κόσμος που τα προτιμά είναι, όπως λέει, συνήθως και αυτός που «αφήνει» περισσότερα χρήματα στα καταστήματα εστίασης και στις παραλίες, αφού όσοι επιλέγουν από την πλευρά τους ξενοδοχεία ανήκουν στην κατηγορία του all inclusive, που μένουν κατά κόρον εντός των μονάδων.

Αυτό που έχει αρχίσει, σύμφωνα με τον κ. Βάρδα, τις τελευταίες εβδομάδες να δημιουργεί εκ νέου «πονοκέφαλο» στους επιχειρηματίες και στο Καλό Χωριό και να προκαλεί αρκετά σκαμπανεβάσματα στην πορεία των κρατήσεων κλπ, είναι οι πολλές μαζεμένες ακυρώσεις σε πτήσεις λόγω κορονοϊού- με ολόκληρα γκρουπ πολλές φορές να αναβάλλουν ή να ακυρώνουν την άφιξή τους σε ξενοδοχεία ή καταλύματα.

 

Οι αυξήσεις στα καύσιμα

Αναφορικά με την κίνηση στις ελκυστικές παραλίες της περιοχής, αυτή συνεχίζει να είναι ανεβασμένη.

«Πληγή», πάντως, για τον εσωτερικό τουρισμό έχει δημιουργήσει, όπως διαπιστώνει ο πρόεδρος, η μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, που έχουν αναγκαστικά περιορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις μικρές εκδρομές που παραδοσιακά έκαναν Έλληνες τουρίστες- και ειδικά τα Σαββατοκύριακα σε Βούλισμα, Καραβοστάσι, Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με τον κ. Βάρδα, η συνολική κίνηση έχει περιοριστεί ακόμη και σε ποσοστό 50%, εξ αιτίας του αυξημένου κόστους σε βενζίνη- πετρέλαιο κίνησης. «Χαρακτηριστικά σε παραλίες, όπως το Καραβοστάσι και το Βούλισμα ειδικά τα τριήμερα γινόταν χαμός με Έλληνες επισκέπτες από Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, κάτι που πλέον έχει περιοριστεί ακόμη και στο μισό», προσθέτει. Η κίνηση συνεχίζει να είναι μεγάλη από ξένους επισκέπτες, με σημαντικό όμως «αστερίσκο» τις ανατιμήσεις αυτές, που έχουν άλλωστε δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλους προορισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.