Τελευταία Νέα

Λασίθι – Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι πανεπιστημιακοί καθηγητές για την ανάπτυξη Τρτοβάθμιων εκπαιδευτών ιδρυμάτων

Άνθρωποι των γραμμάτων, Πανεπιστημιακοί καθηγητές, προβεβλημένες προσωπικότητες που έλκουν την καταγωγή τους από τον Νομό Λασιθίου, αναμένονται να συναντηθούν, το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, να συνεργαστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, αναφορικά με το διαχρονικό αίτημα του νομού, για την δημιουργία Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκαν σήμερα το Δήμο, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Δεμέτζος (καθηγητής Φαρμακολογίας -Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μιχάλης Κασσωτάκης (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών), Βασίλειος Φθενάκης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Μονάχου. Σύμβουλος σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού και εκπαίδευσης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας & πολλών άλλων κρατών του κόσμου ακόμα και της Κίνας), οι οποίοι πρότειναν να δημιουργηθεί άμεσα ομάδα στήριξης Πανεπιστημιακών καθηγητών για την στήριξη του δήμου, αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι.

Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη συνάντηση των Πανεπιστημιακών θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία των ίδιων στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη στον Άγιο Νικόλαο, παρουσία όλων των δημαρχών του Νομού Λασιθίου.

Με τον τρόπο αυτό – όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, θα φανεί στην πράξη, ότι υπάρχει ένα μεγάλο ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό  που στηρίζει, συντονισμένα την προσπάθεια του Λασιθίου. Θέλω να πιστεύω -επεσήμανε – ότι  με την δική τους βούληση και συμβολή, θα καταφέρουμε».

Δείτε επίσης!

“Πρωταθλήτρια” η Ελλάδα σε άνεργους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τον οργανισμό IRDAC στο συνημμένο διάγραμμα από το 1992( IRDAC- Industrial Research and …

Ρέθυμνο – Η Μαρία Λιονή συγχαίρει όλους τους μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize