Τελευταία Νέα

Λασίθι – Δεν κλείνει το Α΄ Αποκεντρωμένο τμήμα του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ στην Ιεράπετρα

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Δήμαρχος Σητείας, κ. Γιώργος Ζερβάκης, όπου και συζήτησαν το θέμα της πιθανής υποβάθμισης των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ Ιεράπετρας και Σητείας, αφού παρέδωσαν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων, τονίζοντας από κοινού στον Υπουργό την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ στους Δήμους τους, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα, προκειμένου να ενημερώσει τους υπαλλήλους για τα αποτελέσματα των επαφών του στην Αθήνα, αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ, κα Μανουσάκη, μετέφερε στο Δήμαρχο Ιεράπετρας το κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους, καθώς και την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα καθήκοντα τα οποία θα κληθούν να εκτελέσουν οι εναπομείναντες υπάλληλοι.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε τα εξής: «Από την αρχή της προηγούμενης δημοτικής περιόδου υπήρχε η πρόθεση να κλείσει εντελώς το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα. Τότε, χάρη στις άμεσες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου, κατορθώσαμε να μην κλείσει, αλλά με το υπ΄αριθμ. 8 Προεδρικό Διάταγμα της 23ης  Ιανουαρίου 2019 να λειτουργήσει ως Αποκεντρωμένο τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης. Στη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό με διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί επακριβώς το Προεδρικό Διάταγμα και το ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ θα εξυπηρετεί τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο, όπως συνέβαινε έως τώρα, δίχως να απαιτείται η μετάβασή τους στον Άγιο Νικόλαο για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Ως Δημοτική Αρχή δεν εφησυχάζουμε. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τον τρόπο εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος. Είμαστε δίπλα στους εργαζομένους του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας μεγάλος πληθυσμιακά Δήμος, με μεγάλες ανάγκες και δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ, έτσι ώστε να μετακινηθεί για να στελεχώσει άλλες Υπηρεσίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξω δια ζώσης συνάντηση με τον νέο Διευθυντή του ΕΦΚΑ στον νομό Λασιθίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα και την περαιτέρω χορήγηση αρμοδιοτήτων στο τμήμα της Ιεράπετρας προς όφελος των πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς