Τελευταία Νέα

Λασίθι – Δεκάδες αιτήσεις καταστηματαρχών για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έξω

Δεκάδες ήταν οι αιτήσεις καταστηματαρχών που ζήτησαν και έλαβαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου άδεια για χρήση υπαίθριου χώρου για τραπεζοκαθίσματα κλπ., για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Η υποτονική τουριστική κίνηση στην αγορά και η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου δεν αποθάρρυνε τους επαγγελματίες να ζητήσουν την άδεια χρήσης των χώρων που είχαν και την προηγούμενη χρονιά, ασχέτως αν, τελικά, θα λειτουργήσουν αξιοποιώντας τους χώρους που ζητούν να μισθώσουν. Συνολικά εξετάστηκαν περίπου 75 αιτήσεις.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γιάννης Μελισσουργάκης, οι καταστηματάρχες αιτήθηκαν την παραχώρηση του χώρου, αλλά, εάν θα δραστηριοποιηθούν στη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, στο σύνολό τους ή αν ορισμένοι απ’ αυτούς υπαναχωρήσουν, διαπιστώνοντας ότι δεν τους συμφέρει, κανείς δεν μπορεί να το βεβαιώσει στη φάση αυτή. Στη συνέχεια θα καθαρογραφούν και από την καταμέτρηση και αντιπαραβολή με τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν, θα διαπιστωθεί πόσοι δεν ζήτησαν την παραχώρηση του χώρου που είχαν χρησιμοποιήσει προηγούμενες χρονιές.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν το Δ.Λ.Τ. θα εξακολουθήσει, παρά τη λήξη της προθεσμίας, να δέχεται νέες αιτήσεις από καταστηματάρχες, ο κ. Μελισσουργάκης απάντησε καταφατικά, εξηγώντας ότι, αν η αίτηση αφορά νέο κατάστημα ή κατάστημα που τελικά αποφασίσει ο καταστηματάρχης να το ανοίξει αργότερα και πληρούνται οι προϋποθέσεις, το Δ.Λ.Τ. θα εξετάσει και αυτές τις αιτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.