Τελευταία Νέα

Λασίθι – Χρηματοδότηση για τις μελέτες Ελούντας-Πλάκας-Μιλάτου-Σισίου

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει τη χρηματοδότηση ύψους 580.000 των μελετών για την εξομοίωση με χερσαία ζώνη λιμένος, ικανού εύρους των παραλιακών μετώπων Σισίου, Μιλάτου, Πλάκας και Ελούντας, καθώς και εκτεταμένου παραλιακού τμήματος της πόλεως της Ιεράπετρας περί τα 2 χλμ., ύψους 180.000, έτσι ώστε να αποτυπωθούν οι εξομοιούμενες χερσαίες ζώνες.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, θα υπογράψει και τη χρηματοδότηση από το υπουργείο των έργων που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση των εξομοιούμενων παραλιακών τμημάτων, κατόπιν διαβούλευσης με τους επιχειρηματίες κάθε περιοχής.

Η Ιεράπετρα διαθέτει μεγαλύτερη ωριμότητα στο θέμα αυτό, είπε, εξηγώντας ότι εκκρεμεί έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και προέτρεψε το Δ.Λ.Τ. Αγίου Νικολάου να επισπεύσει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να ωριμάσουν οι μελέτες και να εγκριθεί η εξομοίωση ως χερσαίες ζώνες ώστε οι περιοχές να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ομαλά την τουριστική περίοδο του 2022.

Τις επόμενες μέρες, όπως είπε ο υπουργός, με παρέμβασή του, πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας από την Αθήνα καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας, για να εξετάσουν από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την οριοθέτηση του εύρους των προς εξομοίωση χερσαίων λιμενικών ζωνών, στην Ελούντα, στην Πλάκα, στη Μίλατο και στο Σίσι, όπου θα δραστηριοποιηθούν οι επιχειρήσεις τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς