Τελευταία Νέα

Λασίθι – Από την Ολλανδία στον Κρούστα με τα ποδήλατά τους σε 42 μέρες!

Η Anja και ο Adrie ξεκίνησαν το ταξίδι από την Ολλανδία στις 31 Ιουλίου και, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, 42 ολόκληρες ημέρες μετά, έφτασαν τον… Κρούστα, στη βίλα «2 Πέτρες» που ανήκει σε δύο καλούς παλιούς φίλους τους, το Hans Rutten και το Jacques Poot. Ένα τεράστιο και κουραστικό ταξίδι που τόλμησαν να το κάνουν με τα ποδήλατά τους!

Τους συναντήσαμε λίγο μετά το Θεολόγο της Κριτσάς, λίγα λεπτά πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους: «Ξεσκίσαμε από την πόλη Moordrecht της Ολλανδίας, εισήλθαμε στη Γερμανία και μετά διαβήκαμε τις Άλπεις. Συνεχίσαμε στην Αυστρία και την Ελβετία μέχρι το λιμάνι της Βενετίας. Το πλοίο μας έφερε στην Πάτρα και με τα ποδήλατά μας φτάσαμε στον Πειραιά. Το επόμενο πλοίο μας αποβίβασε στην Κρήτη. Από το Ηράκλειο συνεχίσαμε προς Μάλια, Χερσόνησο, Κριτσά και… να’ μαστε τώρα λίγα λεπτά πριν τον τελικό προορισμό μας, στη βίλα των φίλων μας στον Κρούστα».

Ρωτήσαμε την Anja and τονAdrie πιο ήταν το πιο δύσκολο και επικίνδυνο μέρος της διαδρομής τους και η απάντησή τους δεν μας εξέπληξε: «Η διαδρομή στους δρόμους της Ελλάδας! Η κυκλοφορία των οχημάτων, αυτοκινήτων αλλά και μοτοποδηλάτων, ήταν απίστευτα επικίνδυνη για τους ποδηλάτες! Πολλοί τηρούν τους δικούς τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας! Μέσα στην Αθήνα δεν χρησιμοποιήσαμε το ποδήλατά μας γιατί το βρήκαμε εξαιρετικά επικίνδυνο. Ιδιαίτερα στο δρόμο από Χερσόνησο και Μάλια δεν νοιώσαμε καθόλου ασφαλείς». Οι άλλες δυσκολίες της διαδρομής αφορούσαν την κούραση που πρεπε να διαχειριστούν και η πρόκληση να περάσουν τις Άλπεις.

Ρωτήσαμε ακόμα τι ξεχώρισαν την διάρκεια της διαδομένης και η απάντησή τους ήταν «κάθε χώρα έχει τις δικές ομορφιές. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε μια λίμνη με μπλε-πράσινο χρώμα στις Άλπεις». Όσο για την επιστροφή τους στην Ολλανδία «θα φτάσουμε με τα ποδήλατά μας πίσω στην Ιταλία και… βλέπουμε!». Τους ευχηθήκαμε καλή διαμονή και καλή τύχη!

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.