Τελευταία Νέα

Λασίθι – Αναρριχητικό Πεδίο Πέζας – Μια ανάβαση με μοναδική θέα!

Οι λάτρεις της αναρρίχησης έχουν έναν ακόμη σπουδαίο λόγο για να επισκεφτούν την περιοχή του Καλού Χωριού, το αναρριχητικό πεδίο της Πέζας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πεδία για αθλητική αναρρίχηση σε ολόκληρη την Κρήτη, από τη βάση του οποίου ο επισκέπτης έχει εξαιρετική πανοραμική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλο και στις πανέμορφες κορυφές του Λασιθίου.

* Αυτά αναφέρει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travel.gr σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα και… είναι κρίμα που το πεδίο της Πέζας δεν έχει πάρει ακόμα την αναγνώριση – διαφήμιση που θα ‘πρεπε. Η πρόσβαση στο σημείο είναι πολύ εύκολη, καθώς μπορούμε να φτάσουμε με το αυτοκίνητο πολύ κοντά στους βράχους. Μετά θα περπατήσουμε πέντε λεπτά και, ανάλογα την εποχή, θα μυρίζουμε τα βότανα, με κυρίαρχο το θυμάρι, με το οποίο είναι γεμάτη η περιοχή και φέτος είναι στα καλύτερά του.

* Το αναρριχητικό πεδίο της Πέζας αποτελείται από 4 βράχους, οι οποίοι έχουν τα ονόματα, Μίνωας, Τάλως, Ιστρώνας και Πάνας. Ο προσανατολισμός των τριών, του Μίνωα, Τάλου και Ιστρώνα, δίνει τη δυνατότητα στον αναρριχητή να σκαρφαλώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όλο τον χρόνο. Οι διαδρομές ξεκινούν από 14 μ.- η μικρότερη- έως 30 μ. -η μεγαλύτερη- και προτείνεται ένα σχοινί 60-70 μέτρων και 16 σετάκια. Το πέτρωμα είναι συμπαγής ασβεστόλιθος πολύ καλής ποιότητας. Όλες οι διαδρομές είναι εξοπλισμένες με ίνοξ πλακέτες και βύσματα. Στο σημείο που βρίσκεται ο βράχος Τάλως υπάρχει μια εντυπωσιακή σπηλιά, που είναι γνωστή ως Σπηλιά του Διονύσου, με διαδρομές μεγάλης δυσκολίας 8a και 8b+.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.