Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Μανούσος Μανουσογιάννης – “Η προς επικύρωση συμφωνία κάνει το εκ διαμέτρου αντίθετο”

Έγκριση ψηφίσματος για την μη κύρωση από τη βουλή της ονομαζόμενης “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ”

Ενόψει της συζήτησης αυτή τη βδομάδα στη βουλή της παραπάνω συμφωνίας η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θεωρώντας το θέμα κρίσιμο και επείγον, ζητά την συζήτησή του στα «εκτός ημερήσιας διάταξης» θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5/10/19 με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και των άλλων διευκολύνσεων που παρέχει η χώρα μας στις πολεμικές-δολοφονικές τους επεμβάσεις σε βάρος των λαών της περιοχής. Στις 2 Γενάρη υπογράφτηκε στην Αθήνα η συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EASTMED, που έχει ήδη ψηφιστεί ως νόμος στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή τα κυριαρχικά δικαιώματα και η ΑΟΖ κάθε χώρας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου αμφισβητούνται από τη «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, προηγούμενη και σημερινή, προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα του μεριδίου στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου μαζί με τους μεγάλους διεθνείς «παίκτες» και σε βάρος του λαού μας.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, φέρνουν ιδιαίτερα τον τόπο μας και το λαό της περιοχή μας μπροστά σε σοβαρούς κινδύνους. Βάζουν στο στόχαστρο άμεσης επέμβασης την περιοχή μας και τον λαό της, για συμφέροντα ξένα προς αυτόν. Μεταξύ άλλων προβλέπεται μέχρι και η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων και πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ στην περιοχή μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων της Κρήτης. Η Τεχεράνη, πριν ακόμη από τη δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ σε βάρος αξιωματούχων της, απειλεί με πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων «εντός της ακτίνας δράσης της».

Υπάρχει συσσωρευμένη τραγική πείρα από τους σχεδιασμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και των δρόμων μεταφοράς τους και τις πλεκτάνες σε βάρος των λαών, όπως έδειξαν τα τελευταία χρόνια οι πόλεμοι στη Συρία, στη Λιβύη, ο διαμελισμός της Ουκρανίας κλπ. Συνέπεια τους οι στρατιές των προσφύγων και μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και αλλού.

Ο μύθος της ασφάλειας που δήθεν μας παρέχει ο εναγκαλισμός με τα επεκτατικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα έχει πάρα πολλές φορές και με τραγικό τρόπο σε βάρος του λαού μας καταρριφθεί. Το αναγνωρίζουν εμμέσως πλην σαφώς και οι κυβερνώντες, όταν ομολογούν ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου «θα είμαστε μόνοι μας». Στην πραγματικότητα τα συμφέροντα αυτά έχουν κάθε λόγο να υποθάλπουν, να πυροδοτούν και να ανακυκλώνουν τις έριδες στην περιοχή για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των λαών.

Ο λαός μας μαζί με τους λαούς της περιοχής έχει κάθε συμφέρον να αποτρέψει τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς. Να οικοδομήσει σχέσεις φιλίας και ισότιμης συνεργασίας με όλα τα κράτη και όλους τους λαούς.

Η προς επικύρωση συμφωνία κάνει το εκ διαμέτρου αντίθετο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδοκιμάζει:

-Τη νέα συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που εκτός των άλλων φέρνει τη χώρα μας και ιδιαίτερα την Κρήτη στο στόχαστρο, σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή.

-Την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας με την μεταφορά πυρηνικών και απαιτεί απομάκρυνση της Βάσης από τη περιοχή μας.

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μανουσογιάννης Μανούσος

Δημοτικός Σύμβουλος.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μπάνερ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπέρ καταδικαστικής απόφασης στην δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής

Μπάνερ τοποθετήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου υπέρ καταδικαστικής απόφασης στην δίκη των ναζί …

Ρέθυμνο – Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας αξιοποίησε τους μήνες αδράνειας

Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, τους τελευταίους μήνες είχε αναστείλει την λειτουργία του λόγω των έκτακτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize