Τελευταία Νέα

Κρούσματα στα σχολεία – Κλειστά 8 τμήματα, τα έξι στη Βόρεια Ελλάδα

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και για την ώρα δεν θα έχει υπάρχει επίπτωση στην πανδημία. Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν ωστόσο στα σχολεία των «κόκκινων» περιοχών, όπου στην πλειοψηφία ο κόσμος δεν έχει εμβολιαστεί.

https://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/ce344921f11e2ef504fb32c5750740c6_L.jpg?t=20211010_065945

Από τα 8 σχολεία συνολικά στη χώρα με τμήματα σε αναστολή λόγω κρουσμάτων Covid-19, τα 6 βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα με 13 νομούς στο «κόκκινο» και κανένα στην Αττική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ένα νηπιαγωγείο στην Πτολεμαϊδα βρίσκεται σε καθολική αναστολή λειτουργίας εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ακόμη 7 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων, με βάση τον αλγόριθμο (50% +1 θετικά περιστατικά) του ΕΟΔΥ, που βάζει «λουκέτο» στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 6 από τα 8 σχολεία, βρίσκονται σε περιφερειακές ενότητες της βόρειας Ελλάδας και κανένα στην Αττική, που συγκεντρώνει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων τους βρίσκονται στις εξής περιφερειακές ενότητες:

Πτολεμαϊδας (καθολική αναστολή του σχολείου), Θεσσαλονίκης (κλειστά τμήματα σε δύο σχολεία), Κομοτηνής, Κοζάνης, Σερρών, Έβρου, Αχαϊας και Τρικάλων.

 H λίστα ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς