Τελευταία Νέα

Κριτσά – Βοηθά η κατανάλωση περισσότερου ελαιολάδου στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής;

Πριν από ένα χρόνο περίπου σημειώναμε ότι προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κριτσά 03 οργανώνουμε την πορεία μας έχοντας ως οδηγό τις εμπειρίες μας που αγγίζουν σχεδόν έναν αιώνα. Όχι με λόγια αλλά με πρακτικές που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να είμαστε βιώσιμοι από οικονομική και περιβαλλοντική άποψη. Μεταξύ των πρακτικών αυτών ήταν και παραμένουν πρακτικές που στοχεύουν στη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα καθώς είναι πλέον κοινός τόπος ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ… και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε..

Ένα χρόνο μετά επιβεβαιώνεται ότι η προσέγγιση μας κάθε άλλο παρά λανθασμένη είναι.

Σύμφωνα με τoν Jaime Lillo, αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (ΔΟΕ), και κύριος ομιλητής στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale για το ελαιόλαδο και την υγεία στους Δελφούς, ακόμη και όταν η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακανόνιστα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα δραματικές διακυμάνσεις στην ποσότητα του ελαιολάδου τα ελαιόδεντρα μπορούν να μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε την καταστροφή. Για χρόνια το ΔΟΕ προσπαθεί «να ευαισθητοποιήσει για τον θετικό αντίκτυπο της ελαιοκαλλιέργειας» Είναι «όχι μόνο καλό για την υγεία σας, αλλά συμβάλλει και στην υγεία του πλανήτη», βοηθώντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, «μία από τις μεγαλύτερες απειλές και προκλήσεις». Για χιλιάδες χρόνια, όπως σημείωσε ο κ. Lillo, υπήρχε ένα «μεσογειακό δάσος» από ελαιόδεντρα τα οποία προστατεύουν από την ερημοποίηση και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα αφαιρώντας άνθρακα από αυτό. Από έρευνα που έχει διεξάγει το ΔΟΕ έχει διαπιστωθεί ότι για κάθε λίτρο παρθένου ελαιολάδου που παράγεται, 10,65 kg διοξειδίου του άνθρακα απομακρύνονται από την ατμόσφαιρα. Οι ελαιώνες είναι καταβόθρες άνθρακα, εξήγησε ο Lillo: ένα εκτάριο ελαιόδεντρων μπορεί να αντισταθμίσει το ανθρακικό αποτύπωμα άνθρακα ενός ατόμου και η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου απορροφά το CO2 μιας πόλης που έχει το μέγεθος του Χονγκ Κονγκ.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω που ακούστηκαν πρόσφατα στους Δελφούς πόσο αινιγματικός θα ακούγονταν ο χρησμός της Πυθίας τρώτε περισσότερο ελαιόλαδο για να καταπολεμήσετε την κλιματική αλλαγή;

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Πήγαν για λιομάζωμα και γύρισαν γεμάτοι… εξανθήματα!

Πρωτοφανές περιστατικό σε χωριό του Μαλεβιζίου – Απαντήσεις από τους ειδικούς ζητούν οι αγρότες Πάνε …

Ρέθυμνο – Εκδήλωση για την προστασία και ανάδειξη του Παλίγκρεμνου στον Πλακιά

Γνωριμία με τον Παλίγκρεμνο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 Γνωριμία με τον Παλίγκρεμνο, ένα σημείο φυσικής, αισθητικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize