Τελευταία Νέα

Κρητικόπουλα σχημάτισαν με τα σώματά τους μήνυμα-γροθιά κατά του bullying!

Το δικό τους μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και του bullying, θέλησαν να δώσουν οι μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο Χανίων στην Αμπεριά, διοργανώνοντας μία εξαιρετική δράση μαζί με τους καθηγητές τους.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματα και τις τσάντες τους τη φράση: «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ», όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με drone και δημοσιεύει το zarpanews.gr.

Για την σύλληψη της ιδέας μίλησε στο zarpanews.gr ο διευθυντής του σχολείου κ. Πάνος Κορακοβούνης και διευκρίνησε πως:

«Bullying και σχολικός εκφοβισμός είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, αφορά παιδιά από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο και εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Υπάρχει ο σωματικός εκφοβισμός, η σωματική βία που ασκούν τα παιδιά το ένα στο άλλο και η λεκτική μορφή εκφοβισμού όπου επειδή οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, μπορούν να τονώσουν και να στηρίξουν κάποιον, μπορούν όμως και να πληγώσουν, ενώ αποτελεί την πιο συχνή μορφή του bullying και είναι η πιο επικίνδυνη, η πιο μεγάλης χρονικής διάρκειας».

Στην δράση τα παιδιά προσπαθούν να παρακινήσουν όσους πέφτουν θύματα εκφοβισμού να εμπιστεύονται και να μιλάνε σε οικείους τους, φίλους, οικογένεια, δασκάλους και καθηγητές, ώστε αρχικά να ξεπεραστεί ο φόβος που έχουν, συμπληρώνει ο κ. Κορακοβούνης.

Με το «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ», οι μαθητές λένε ΣΤΟΠ στο bullying και δεν αποδέχονται πλέον κανέναν εκφοβισμό, εντός και εκτός του σχολικού χώρου.

 

Δείτε επίσης!

Πώς θα φορούν τη μάσκα οι μαθητές – Τι πρέπει να κάνουν όσοι φορούν γυαλιά

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, «η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους …

Ρέθυμνο – Κενές θέσεις μαθητών στο πειραματικό λύκειο

Το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ προβαίνει στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize