Τελευταία Νέα

Η Κρητικιά εισαγγελέας διαφθοράς που μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το brand name της Ελλάδας. Όλοι πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση με σοβαρότητα». Αυτό τονίζει η Χανιώτισσα εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε συνέντευξή της στο Politico, το οποίο σχολιάζει ότι μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας.

 

Ήδη στις αρχές του 2018, όπως αναφέρει το θέμα, η κ. Τουλουπάκη θα καταθέσει τις πρώτες προσφυγές εναντίον αξιωματούχων στο πλαίσιο της υπόθεσης δωροδοκίας από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του εισαγγελικού σώματος.

«Έχω δύο στόχους» λέει. «Να ξανακερδίσω τον πλούτο της Ελλάδας και το ηθικό της πλεονέκτημα. Δεν θα είναι εύκολο» προσθέτει.

Ο Γενς Μπάστιαν, ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα, σημειώνει ότι η Τουλουπάκη είναι «ικανή και διαθέτει τα προσόντα», όμως προσθέτει ότι «είναι ακόμη στην αρχή της θητείας της».

Πολλές φορές μέσα στη συνέντευξή της είπε ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ηρωίδα. Ο ρόλος της στη μεταρρύθμιση της Ελλάδας, ανέφερε, δεν θα πρέπει να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας.

Η καταγωγή από τα Χανιά και η αγάπη για το θέατρο

Η καταγωγή της ξανθιάς εισαγγελέα είναι από τα Χανιά και πιο συγκεκριμένα απο το Καστέλλι Κισάμου. Ο Δήμος Κισσάμου μάλιστα εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση για να την τιμήσει για την εκλογή της. Είναι κόρη του παλιού προέδρου του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, Χαράλαμπου Τουλουπάκη.

Η Ελένη Τουλουπάκη έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει παίξει μέχρι και σε αρχαία τραγωδία, στις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Η ενασχόληση της με το θέατρο ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, όταν και συμμετείχε στην ομάδα παραδοσιακών κρητικών χορών του Λυκείου Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς