Κρήτη – ΒΟΑΚ – Αντιδράσεις και διαφωνίες για τη νέα χάραξή του

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον δήμαρχο Αποκορώνου και έντονος αναβρασμός στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου

Μεγάλα και εντυπωσιακά τεχνικά έργα, συνοπτικά 40 γέφυρες, συνολικού μήκους 8,67 χιλιομέτρων, 15 βασικές σήραγγες συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων και 46 ανισόπεδους κόμβους προβλέπει, όπως έχουμε γράψει, το τελικό τεχνικό μοντέλο του νέου ΒΟΑΚ, όμως την ίδια ώρα δε λείπουν και επιμέρους αντιδράσεις στη Δυτική Κρήτης ως προς το τεχνικό προφίλ και κυρίως την προτεινόμενη χάραξη του προωθούμενου αυτοκινητοδρόμου.

Ήδη ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών, ζητώντας να επανεξεταστεί η διέλευση του ΒΟΑΚ κατά μήκος του Αποκόρωνα, ενώ αντιδράσεις και αναβρασμός ως προς τη νέα χάραξη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης καταγράφονται και στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας στη Σκαλέτα Ρεθύμνου.

Η επιστολή Κουκιανάκη

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών-Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο δήμαρχος Αποκορώνου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με τη διέλευση του νέου ΒΟΑΚ στο τμήμα “Βρύσες-Ατσιπόπουλο”, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή Ασπρουλιάνοι- Γεωργιούπολη- Δράμια.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Όπως είχαμε πληροφορηθεί, η διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου του ΒΟΑΚ στην περιοχή Βρύσες- Πετρέ- Ατσιπόπουλο προβλεπόταν νοτίως του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, σε απόσταση 1-1,5 χλμ. εκτός της ανεπτυγμένης τουριστικής ζώνης και των περιοχών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ήδη από το 2017 εγκεκριμένη χάραξη αυτοκινητόδρομου, σε επίπεδο ωριμότητας μελέτης αντίστοιχο της σημερινής του νέου ΒΟΑΚ, η οποία είχε τύχει ευρείας διαβούλευσης και αποδοχής από την τοπική κοινωνία και προέβλεπε τη διέλευση της οδού κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην περιοχή.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ που μελετάται από το υπουργείο φέρνει στην περιοχή Ασπρουλιάνοι Γεωργιουπόλεως (ΧΘ. +39.000) τον αυτοκινητόδρομο βορειότερα και στην περιοχή του παραδοσιακού οικισμού των Δραμίων, σε έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και προκαλεί αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες, όπως την εκτεταμένη εκρίζωση παραγωγικών δέντρων, αλλοίωση τοπίου διά των εκτεταμένων επιχώσεων 10 περίπου μέτρων σε ύψος, ακουστική και οπτική όχληση για τους τουρίστες (καθώς βρίσκεται σε επαφή με Ζώνη Τουριστικών Εγκαταστάσεων) και τους κατοίκους της περιοχής, διέλευση από προστατευόμενες περιοχές ρεμάτων του ΣΧΟΟΑΠ Γεωργιούπολης κ.ά. Παράλληλα με τη διέλευση του ΒΟΑΚ ακυρώνονται οι αναπτυξιακές προοπτικές της εν λόγω περιοχής, ματαιώνοντας προγραμματιζόμενες αλλά και μελλοντικές επενδύσεις ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Στην περιοχή Ασπρουλιάνοι Γεωργιούπολης, η χάραξη διερχόταν 900 μ. περίπου νότια του υφιστάμενου ΒΟΑΚ με δύο μικρές σήραγγες μήκους 150 μ. και 390 μ., με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη μικρή όχληση στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Η χάραξη αυτή είχε υιοθετηθεί στην Αρχική Τεχνική Λύση που είχε συνταχθεί από τον ΟΑΚ Α.Ε. το 2017 και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης με την αρ. πρωτ. 113-24.11.16 απόφασή της, προϋποθέτοντας ότι η χάραξη πρέπει να τροποποιηθεί στο τμήμα “Δράμια-Ατσιπόπουλο”, όπως είχε προταθεί από τους Δήμους Αποκορώνου και Ρεθύμνου, δηλαδή να μετατοπιστεί νοτιότερα (της δεξαμενής Δραμίων), εξετάζοντας και το ενδεχόμενο μικρής σήραγγας στο σημείο αυτό, ώστε να μη θιγεί η τουριστική ζώνη που θεσπίζει το ΣΧΟΟΑΠ Λαππαίων Ρεθύμνου και ο χαρακτήρας του οικισμού των Δραμίων Αποκορώνου», αναφέρει ο δήμαρχος Αποκορώνου και σημειώνει:

«Αντιθέτως, η λύση της νέας μελέτης του υπουργείου Υποδομών σε αυτό το τμήμα, η οποία θα κατατεθεί για περιβαλλοντική αδειοδότηση, προβλέπει τη μετατόπιση της χάραξης 400 μ. βορειότερα, σε κοντινή απόσταση με την Περιοχή Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΣΧΟΟΑΠ Γεωργιούπολης, με χάραξη σε υψηλό επίχωμα ύψους άνω των 10 μ., διχοτομώντας πλήρως την περιοχή και δημιουργώντας απροσπέλαστο φυσικό και οπτικό τείχος.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τη χάραξη του μελλοντικού αυτοκινητόδρομου στο υπόψη τμήμα, όπως ζητάμε».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΕΤΑΣ

«Καταστρέφει γη, σπίτια και επιχειρήσεις»

«Ο χάρτης νέας χάραξης του ΒΟΑΚ (εάν αυτός ισχύει) αποτελεί μάλλον προσπάθεια εξαπάτησης των κατοίκων, ότι και στο Ρέθυμνο γίνονται έργα, δημιουργώντας μια αστεία παράκαμψη (ονομαζόμενη καμπούρα), η οποία συνδέει τον νέο ΒΟΑΚ στα ίδια επικίνδυνα σημεία με τον υφιστάμενο (π.χ. στροφή Σκαλέτας).

Η υπό συζήτηση διαπλάτυνση κατά 50 μ. της υφιστάμενης εθνικής οδού καταστρέφει καλλιεργήσιμη γη, σπίτια αλλά και επιχειρήσεις, που τόσα χρόνια έχουν συμβάλει στην οικονομική ζωή του νομού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλέτας Γιώργος Πρεντάκης.

Σύμφωνο με το γενικό πλαίσιο της μελέτη και του σχεδιασμού για το οδικό έργο Χερσόνησος-Νεάπολη το ΤΕΕ/ΤΑΚ, που ζητά επιμέρους διορθώσεις-συμπληρώσεις

«Ναι» με κάποιους επιμέρους όμως αστερίσκους και παρατηρήσεις για αναγκαίες… διορθώσεις και συμπληρώσεις λέει το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στη χάραξη του προωθούμενου οδικού τμήματος “Χερσόνησος-Νεάπολη Λασιθίου” του νέου ΒΟΑΚ, μήκους 22,4 χιλιομέτρων!

Βάζοντας στο “μικροσκόπιο” τη μελέτη, η οποία έχει κατατεθεί προς έγκριση στα συναρμόδια υπουργεία, το ΤΕΕ/ΤΑΚ εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του τη σύμφωνη γνώμη του, αφού διαπιστώνει πως σε γενικές γραμμές η μελέτη κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ικανοποιεί τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που πρέπει να έχει ένα τέτοιο έργο αυτοκινητόδρομου κατηγορίας ΑΙ.

Από εκεί και πέρα, όμως, το επίσημο θεσμικό όργανο του μηχανικού κόσμου στην Ανατολική Κρήτη ζητά να ληφθούν υπόψη μια σειρά από παρατηρήσεις-συμπληρώσεις που αφορούν σε παράπλευρο δίκτυο, συνδέσεις κόμβων, μεταφορά αγωγών ύδρευσης κ.λπ.

Η θέση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ), «ασκώντας τον ρόλο του ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας και ως επιστημονικού και επαγγελματικού φορέα των μηχανικών, σύμφωνα και με το Π.Δ. 12/2020 (ΦΕΚ 17/31-1-2020, τ.Α’), ύστερα από συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματός μας την 11η-3-2021 αναφορικά με την προμελέτη του οδικού τμήματος “Χερσόνησος-Νεάπολη” του ΒΟΑΚ στην Ανατολική Κρήτη, που του απέστειλε η Διεύθυνση Συγκ. Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης (Δ16) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αξιολόγησε ότι η χάραξη του ΒΟΑΚ από τη Χερσόνησο Ηρακλείου (Χ.Θ. 157+790) έως τη Νεάπολη Λασιθίου (Χ.Θ. 180+231,67), μήκους 22,4 km, στο πλαίσιο του έργου “Αναβάθμιση (κατασκευή και λειτουργία) τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από Χερσόνησο έως Νεάπολη”, ικανοποιεί γενικά τις απαιτήσεις κατά ΟΜΟΕ για αυτοκινητόδρομο κατηγορίας ΑΙ. Συνεπώς ο σχεδιασμός αυτός βρίσκει σύμφωνο το τμήμα του ΤΕΕ/ΤΑΚ με τις ακόλουθες παρατηρήσεις-συμπληρώσεις:

  1. Να γίνει σύνδεση του Α/Κ Μαλίων βόρεια με την ΠΕΟ με περιμετρικό δρόμο του σχεδίου πόλης.
  2. Απαιτείται η κατασκευή παράπλευρου δικτύου βόρεια και δυτικά του Α/Κ Μαλίων και η επέκταση του παράπλευρου και του κάθετου δικτύου σε άλλες θέσεις του έργου.
  3. Απαιτείται η μεταφορά του αγωγού ύδρευσης του φράγματος Αποσελέμη σε μήκος περί τα 7 Km, λόγω της ζώνης κατάληψης του αυτοκινητόδρομου.
  4. Επισημαίνεται η ιδιαιτερότητα της δυσκολίας κατασκευής και η λήψη των ανάλογων μέτρων, της κοιλαδογέφυρας 400 μ. πάνω από τα Μάλια, καθώς και του Α/Κ της Σταλίδας.
  5. Να διατηρηθεί ως δρόμος τοπικής κυκλοφορίας και παρόδιας χρήσης ο υφιστάμενος ΒΟΑΚ μαζί με την υφιστάμενη σήραγγα Βραχασίου και να συνδεθεί με την ΠΕΟ από τον οικισμό της Βουλισμένης μέχρι το Σεληνάρι.
  6. Να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί η υφιστάμενη έξοδος προς τη Νεάπολη, σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή Α/Κ της Νεάπολης.
  7. Να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση των ομβρίων νερών, κυρίως κατάντι του αυτοκινητόδρομου στις περιοχές Χερσονήσου, Σταλίδας και Μαλίων, για να μην επαναληφθούν οι πρόσφατες μεγάλες καταστροφές των πλημμυρών στις περιοχές αυτές τον Νοέμβριο του 2020. Απαιτείται η εκπόνηση συμπληρωματικών υδραυλικών μελετών για την οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων στις ευρύτερες περιοχές διέλευσης του αυτοκινητοδρόμου και μέχρι της ασφαλούς διόδευσής τους σε ασφαλείς και λειτουργικούς φυσικούς αποδέκτες».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πλήρης, λειτουργικός και ασφαλής δρόμος

«Το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ) είναι σύμφωνο με την προτεινόμενη χάραξη του οδικού τμήματος “Χερσόνησος-Νεάπολη» του ΒΟΑΚ στην Ανατολική Κρήτη, καθώς ικανοποιούνται γενικά οι απαιτήσεις για σχεδιασμό αυτοκινητοδρόμου κατηγορίας ΑΙ, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν οι συγκοινωνιακές και υδραυλικές μελέτες του έργου, έτσι ώστε η περιβαλλοντική αδειοδότηση που θα εγκριθεί να συμπεριλαμβάνει όλα τα προαναφερόμενα τεχνικά θέματα, προκειμένου ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί να είναι πλήρης, λειτουργικός και ασφαλής τόσο για τους εποχούμενους χρήστες του, όσο και για τους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών διέλευσής του», καταλήγει η ανακοίνωση-τοποθέτηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ ως προς τον νέο ΒΟΑΚ στο τμήμα του από τη Χερσόνησο ως τη Νεάπολη Λασιθίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize