Κρήτη: Το στερνό αντίο στον πρόεδρο του παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτίων και φίλων

Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων Δρ. Ηλία Παυλούση. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλη την Παρασκευή το μεσημέρι στον Αγ. Ιωάννη στα Αχλάδια Σητείας από όπου κατάγεται η σύζυγός του Καλλιόπη Ρεμπελάκη-Παυλούση. Τη μνήμη του εκτός από τους πολλούς συντοπίτες μας, τίμησε τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου, όσο και καθηγηταί του Παν/μίου Κρήτης. Να σημειωθεί πως ο αείμνηστος Δρ. Ηλίας Παυλούσης ήταν καθηγητής αγγλικής φιλολογίας υπηρετώντας στη Β΄βάθμια εκπαίδευση και επί σειρά ετών επιθεωρητής, ενώ είχε ανακηρυχθεί επίτιμος σχολικός Σύμβουλος.

Είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς όπου και έζησε πολλά χρόνια. Μεταξύ των πολλών καταξιωμένων σήμερα μαθητών του υπήρξε καθηγητής του νυν Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον απεσταλμένο της Αρχιεπισκοπης Κρήτης και Γενικό Ἀρχιερατικό ᾿Επίτροπο Ἀρχμ. π. Πρόδρομο Ξενάκη,συνοδεία και άλλων ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιμανδρίτης εξήρε στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε το ήθος και το μεγαλείο ενός πολυπράγμωνος ανθρώπου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθή στο πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο που περιελάμβανε συνεχείς αποστολές τροφίμων σε αποκλεισμένες μονές και Ιδρύματα στο Σινά, αλλά και σε εμπερίστατες οικογένειες της Κρήτης.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην ανέγερση Ιερών Ναών, ενώ ιδιαιτέρως ασχολήθηκε με τους νέους που καταγόταν από τη Σητεία και δει από τα Αχλάδια ώστε με τη συμβολή του και το μεγάλο κύκλο γνωριμιών του, φρόντιζε τόσο για την κατάρτισή τους και την ηθική τους διαμόρφωση, όσο και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση! Η στάση του αυτή έκανε πολλούς από τους παρισταμένους να θρηνούν αποκαλώντας τον εκλιπόντα “πατέρα” ευχόμενοι Καλή Ανάσταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς