Τελευταία Νέα

Κρήτη – Το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” στις 20 και 21 Σεπτέμβρη

20 και 21 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι.

Συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις, stand up comedy, προβολές και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται στο χώρο του φεστιβάλ που φέτος μεταφέρεται στο Κομμένο Μπεντένι*.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το εγχείρημα των Αναιρέσεων επιδιώκει σταθερά την ενίσχυση κάθε ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης, σε σύγκρουση με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους. Την τέχνη που χειραφετεί και θρυμματίζει τον καθρέφτη της δυστοπίας που παρουσιάζεται ως κανονικότητα κόντρα στην τέχνη που καθησυχάζει, αποχαυνώνει και υποτάσσει. Από τη σιωπή του σκοταδιού που έχουν χτίσει ερχόμαστε με δύναμη να σκορπίσουμε τις στάχτες του κόσμου που μας προβάλλουν ως μοναδική εναλλακτική. Δε θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού μονόδρομου. Δε θα συνηθίσουμε την ύπαρξη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Το “παραπροϊόν” της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όλα αυτά την ώρα που η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια και προς τις αγορές» δε σημαίνει παρά φτώχεια, ζωή και εργασία λάστιχο, πόλεμο, φασισμό και μνημονιακές δεσμεύσεις ως το 2060. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε παλεύουμε για την αντεπίθεση των αγώνων και για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της κρίσης και του εργασιακού μεσαίωνα.

Το φως στα ερείπια αυτού του κόσμου θα γίνουν οι κοινοί αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων, ενάντια σε κυβερνήσεις, την ΕΕ των πολέμων και του αυταρχισμού, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς! Σε έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Για ν’ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, την κατάργηση της αστικής εξουσίας και κυριαρχίας. Για μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση! Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις. Μέσα στη Σιωπή ερχόμαστε με Δύναμη! Είμαστε το φως στα ερείπια ενός καμένου κόσμου.

*Οι Αναιρέσεις τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνταν στο χώρο του πάρκου Γεωργιάδη. Το πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί μια από τις ελάχιστες “γωνιές” της πόλης μας που εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να βρουν καταφύγιο πρασίνου,αλλά και να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν για λίγο μακριά και έξω από το εμπορευματικό πλαίσιο.

Γι’αυτό και οι Αναιρέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στο πλευρό του κόσμου που έδωσε τη μάχη ενάντια στην αλλαγή της φύσης του χαρακτήρα του πάρκου Γεωργιάδη και θα είναι εκεί σε κάθε αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου.

Αναιρέσεις 2019 Ηράκλειο 20 και 21 Σεπτέμβρη, Κομμένο Μπεντένι

ΤΙΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 3Ε

Το Φεστιβάλ "Αναιρέσεις" στο Ηράκλειο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη

Εκδήλωση: “Απ’ τον Αμαζόνιο ως τη Κρήτη, το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους”

Ομιλητές: Μαυροπούλου Χριστίνα, δημοσιογράφος και συνεργατης στα Τετράδια Μαρξισμού –

Πιαγκαλάκης Γιώργος, Περιφερειακός σύμβουλος με την ανυποταχτη Κρήτη – Παρέμβαση από μέλος

της Πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδος

Συναυλίες: Synaesthesia – Zoro&Buzz – Anser

Σάββατο 21 Σεπτέμβρη

Εκδήλωση: “Άνοδος της Ακροδεξιάς: καταλύτης της αστικής πολιτικής διεθνώς. Ανάγκη για μια

εργατική, διεθνιστική απάντηση”

Ομιλητές: Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός, υπ. διδ. Βαλκανικής ιστορίας, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ για την

Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Δημοσθένης Παπαδάτος, μεταφραστής

Συναυλίες: Αλέξανδρος Κτιστάκης – Γεράσιμος Ανδρεάτος – Βασιλική Τσιφτσή, Βλαδίμηρος Ουρανός

(μπουζούκι), Αναστάσης Μπίτζιος (μπουζούκι, τραγούδι), Πάνος Μπαλάφας (κιθάρα, τραγούδι)

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη του φονικού στα Περάμπελα, ενίσχυση και με δυνάμεις από το Ηράκλειο

Συνεχίζοναι μέχρι και αυτή την ώρα  οι έρευνες των αστυνομικών αρχών του Λασιθίου για τον εντοπισμό …

Λασίθι – Αποχωρεί από το νομό ο αστυνομικός διευθυντής Εμμ. Παπαδάκης

Αποχωρεί από το ν. Λασιθίου ο αστυνομικός διευθυντής Εμμ. Παπαδάκης. Σύμφωνα με τις χθεσινές μετακινήσεις- …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize