Κρήτη – Το debate για την μεγάλη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας ξεκίνησε

Λεπτομέρειες για μια προμελέτη που θα φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας από τη μια άκρη του ως και την άλλη, εδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο νέος αντιδήμαρχος αρμόδιος για τις τεχνικές μελέτες του Δήμου Ιεράπετρας, Γιώργος Ασπραδάκης, μετά την σχετική δημοσίευση και την παρουσίαση που έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας. Παράλληλα ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» παρουσίασε τις δικές του απόψεις και κριτική, κυρίως για τον βιαστικό, όπως είπε, τρόπο, με τον οποίο προχωρά ένα τόσο σημαντικό έργο.

Η ανάπλαση όπως ανέφερε ο κ. Ασπραδάκης λέει υπολογίζεται πως θα κοστίζει 3,5 με 5 εκατ. ευρώ, κόστος που θα φανεί με ακρίβεια μετά την μελέτη η οποία θα ξεκινήσει μετά την διαβούλευση που έχει ξεκινήσει και θα κοστίσει 180.000 ευρώ χρήματα τα οποία θα έρθουν από το Υπουργείο Ναυτιλίας όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Πλακιωτάκης, με αφορμή την απόφαση για γκρέμισμα των παραλιακών αυθαίρετων κατασκευών της Ιεράπετρας.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο στις νέες υπαίθριες κατασκευές των παραλιακών καταστημάτων, στην οδό Στρατηγού Σαμουήλ, στο τμήμα από το αλιευτικό καταφύγιο ως και τη ναυμαχία, τη χωροθέτηση του νέου υδατοδρομίου, αλλά και την μετατροπή του παραλιακού πάρκινγκ σε ένα νέο πάρκο.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που γίνεται αμέσως εμφανή είναι οι μειωμένες θέσης στάθμευσης που θα προκύψουν στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, αφού τόσο οι θέσεις στο παραλιακό πάρκινγκ θα μειωθούν κατά πολύ, αλλά και στην οδό Σαμουήλ τα οχήματα θα σταθμεύουν μόνο από τη μια πλευρά του οδοστρώματος και οι θέσεις θα χρησιμοποιούνται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε πως μέχρι το τέλος της ανάπλασης υπάρχει στόχος να έχει κατασκευαστεί το νέο πολυώροφο πάρκινγκ δίπλα στα ΕΛΤΑ το οποίο σύμφωνα με μελέτη που υπάρχει θα αναπληρώσει τις χαμένες θέσεις από το παραλιακό πάρκινγκ, ενώ παράλληλα ο Δήμος Ιεράπετρας αναζητά χώρους περιμετρικά της πόλης ώστε να κατασκευάσει νέους χώρους στάθμευσης. Παράλληλα τόνισε πως μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καταργηθούν τελείως οι θέσεις στάθμευσης στη νέα παραλιακή πλατεία που θα κατασκευαστεί ώστε να γίνει ακόμα πιο λειτουργική για τους πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανάπλαση στην οδό Στρατηγού Σαμουήλ η ανάπλαση μπροστά από τις προσόψεις τον καταστημάτων, στο οδόστρωμα, στον παραλιακό πεζόδρομο με τις νέες υπαίθριες κατασκευές αλλά και κάτω από αυτόν.

Στόχος του Δήμου Ιεράπετρας είναι το κομμάτι των υπαίθριων κατασκευών των καταστημάτων να είναι έτοιμο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, στόχο τον οποίο χαρακτήρισε δύσκολο, ενώ σε συνδυασμό με τις κατεδαφίσεις που προβλέπεται να γίνουν στις αρχές Οκτώβρη ο κ. Ασπραδάκης τόνισε πως πρόθεση του Δήμου Ιεράπετρας είναι να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες με κάθε τρόπο και με αυτό το σκεπτικό θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής.

Α. Πανταζής: Βιαστικές κινήσεις για ένα εμβληματικό έργο

Από την πλευρά του ο Α. Πανταζής στάθηκε ιδιαίτερα στον βιαστικό τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή διαχειρίζεται το συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος διαβούλευσης, συμμετοχή περισσότερων φορέων, και εναλλακτικές προτάσεις υπό συζήτηση.

Οι γρήγορες διαδικασίες που επιλέγονται αυξάνουν τις πιθανότητες για αστοχίες, λάθη και αλλαγές της τελευταίας στιγμής, τόνισε ο κ. Πανταζής, φέρνοντας σαν παράδειγμα την κατασκευή της πλατείας της Ιεράπετρας.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανέφικτο το στόχο για κατασκευή νέων υπαίθριων κατασκευών για τα παραλιακά καταστήματα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε τέτοια έργα, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά πάρα πολλές επιχειρήσεις απ’ τη στιγμή που θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις.

Η ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου θα έπρεπε να είναι ένα εμβληματικό έργο για την πόλη τόνισε, και έτσι θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δημοτική αρχή, όμως ταυτόχρονα ανέφερε πως είναι νωρίς για να υπάρξει ολοκληρωμένη άποψη μόνο απ’ την προμελέτη που δημοσιεύτηκε.

Γ. Ασπραδάκης: Τελικά προχωράμε γρήγορα ή αργά;

Ο αντιδήμαρχος απαντώντας στην κριτική του κ. Πανταζή τόνισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο το συντομότερο δυνατό, αναφέροντας πως μετά από τη λήξη της διαβούλευσης στα τέλη Αυγούστου, υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 2 με 3 μήνες ώστε να συνταχθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες, αρχιτεκτονικές, πρασίνου κλπ, ώστε το έργο να ωριμάσει και να μπορέσει να δημοπρατηθεί. Παρόλα αυτά όμως δεν έχει υπάρξει καμία βιασύνη μέχρι και σήμερα αφού υπήρχε αρκετός χρόνος για να συνταχθούν οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης προμελέτης.

Τέλος ο κ. Ασπραδάκης κάλεσε την κοινωνία της πόλης να δουν με προσοχή τη συγκεκριμένη προμελέτη πριν βγάλουν συμπεράσματα αλλά και να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαβούλευσης καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις και προτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς