Τελευταία Νέα

Κρήτη – Το χασίς από το Πέραμα και η επεισοδιακή καταδίωξη στο Ηράκλειο

Ο 47χρονος, ο οποίος διατηρεί ψαράδικο στο Ηράκλειο, φέρεται κατά τη Δίωξη Ναρκωτικών να εμπορευόταν εκτός από ψάρια και ντόπιο …χασίς

Έπεσε με το όχημα του πάνω στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο αστυνομικών της Δίωξης, άρχισε να τρέχει στα χωράφια, πήδηξε συρματοπλέγματα, κυλίστηκε στις λάσπες και τελικά ακινητοποιήθηκε. Ο 47χρονος Αλβανός, ο οποίος διατηρεί ψαράδικο στο Ηράκλειο, φέρεται κατά τη Δίωξη Ναρκωτικών να εμπορευόταν εκτός από ψάρια και ντόπιο …χασίς. Μάλιστα το 2019 είχε συλληφθεί με 7 κιλά χασίς και τότε είχε προφυλακιστεί.

Αυτή τη φορά ωστόσο απέφυγε τα κάγκελα της φυλακής καθώς τόσο εκείνος όσο και ο 53χρονος συγκατηγορούμενος του, γνωστός χρήστης, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους χθες, με περιοριστικούς όρους.

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στο Cretalive ότι το Σάββατο αμφότεροι αναχώρησαν με τα αυτοκίνητα τους από το Ηράκλειο προς Ρέθυμνο. Έστριψαν προς Πέραμα, όμως ο 53χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητο του σε σημείο που φέρεται να τού υπέδειξε ο 47χρονος. Εκείνος πάλι συνέχισε την πορεία του και αφού έκανε μερικές βόλτες, επέστρεψε στο σημείο περίπου μισή ώρα αργότερα.

Τού παρέδωσε ένα λευκό κουβά, όπως περιγράφεται, μπήκε και εκείνος στο δικό του όχημα και ξεκίνησαν για το Ηράκλειο, με τον ίδιο πάντα να προπορεύεται. Ο 47χρονος έστριψε στον κόμβο Γαζίου και κινήθηκε προς την περιοχή του Σκαφιδαρά και ο 53χρονος συνέχισε προς κόμβο Παπαναστασίου όπου και τελικά ακινητοποιήθηκε από ομάδα αστυνομικών της Δίωξης.

 

Μέσα στο λευκό κουβά βρέθηκαν περισσότερα από δύο κιλά χασίς. Ταυτόχρονα έτερη ομάδα αστυνομικών της Δίωξης επιχείρησε να μπλοκάρει τον 47χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, μπήκε σε αδιέξοδο χωματόδρομο. Έκανε αναστροφή και στην προσπάθεια του να διαφύγει, όπως υποστηρίζεται, έπεσε πάνω σε υπηρεσιακό όχημα της Δίωξης.

 

Στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο του και άρχισε να τρέχει μέσα στα χωράφια. Πήδηξε συρματοπλέγματα για να διαφύγει, όμως αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Χθες ωστόσο αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Οι μοναδικοί περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.